Απόπειρα εκβίασης και αρπαγής Ροδίτη από δύο κατοίκους της Κω

0
4230

Για την 14 Οκτωβρίου 2019 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου με κατηγορούμενους τους Γ. Κ. του Χ. 41 ετών και Α. Χ. του Γ. 31 ετών για αρπαγή από κοινού, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για αντίσταση ενός Ροδίτη.
Οι ανωτέρω, κάτοικοι Κω, ενεπλάκησαν σε μια απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση υπόθεση “απαγωγής” ενός 22χρονου Ροδίτη.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 17η Απριλίου 2015 και περί ώραν 03.00 από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κω με τη συνδρομή αστυνομικών του Α. Τ. Κω.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση την 16η Απριλίου 2015 και περί ώραν 17.30 οι δύο δράστες προξένησαν στον 22χρονο Ροδίτη, που διαμένει στην Κω, σωματικές βλάβες με γροθιές και λακτίσματα, όταν τον συνάντησαν έξω από το κατάστημα με την επωνυμία “Special”, στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Βερροιοπούλου στην πόλη της Κω.
Την ίδια ημέρα και περί ώραν 20.00, συνάντησαν τον 22χρονο έξω από το κατάστημα με την επωνυμία “Fruit Corner”, στην οδό Μακρυγιάννη, τον επιβίβασαν δια της βίας σε αυτοκίνητο, τύπου Fiat Pundo, ιδιοκτησίας του πρώτου, και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Ψαλίδι.
Εκεί του προξένησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, χτυπώντας τον με σφυρί.
Περί ώραν 22.00 τον οδήγησαν σε ορεινή περιοχή στον Αγιο Νεκτάριο της Κω.
Εκεί ο πρώτος δράστης φέρεται να τον χτυπούσε με ένα λουρί σκύλου και αποπειράθηκε να τον τραυματίσει με έναν σουγιά – μπρελόκ, με λάμα μήκους τριών εκατοστών.
Ο 22χρονος φέρεται να απέφυγε το χτύπημα με τα πόδια του καθώς τον είχαν δέσει με ένα λάστιχο.
Εκείνη την ώρα ο πρώτος τηλεφώνησε στον 65χρονο πατέρα του 22χρονου και του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για να τον απελευθερώσει, ενώ ταυτόχρονα τον χτυπούσε.
Ο πατέρας του 22χρονου ενημέρωσε περί ώραν 00.15 τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, που έσπευσαν στην οικία του. Οι αστυνομικοί τον καθοδήγησαν για να κλείσει ραντεβού με τους δράστες, προκειμένου δήθεν να τους καταβάλει τα “λύτρα”.
Περί ώραν 02.00 συμφώνησε με τους δράστες να τους συναντήσει έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω για να παραλάβουν τα χρήματα και να του παραδώσουν τον γιο του.
Ενας αστυνομικός συνόδευσε τον πατέρα στο αυτοκίνητό του, ενώ ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας ακολουθούσε διακριτικά.
Στο σημείο της συνάντησης ο πρώτος κατηγορούμενος πλησίασε τον πατέρα του 22χρονου για να παραλάβει τα χρήματα. Ο δεύτερος δράστης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού και ο 22χρονος τραυματισμένος στο πίσω κάθισμα.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν να τους συλλάβουν, αλλά κατά την ώρα της σύλληψης ο πρώτος δράστης αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και λακτίσματα.
Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σημειώνεται ότι ο πρώτος κατηγορούμενος είναι άτομο που πάσχει από σοβαρή ψυχική νόσο.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίσταται ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ