Μαρία Παπαζαχαρίου: Στους 969 που με επέλεξαν στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, με όλη μου την ειλικρίνεια

3
914

ΣΤΟΥΣ 969 ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ,ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ,

Για την αποτύπωση της περιμέτρου του κύκλου, στο γεωμετρικό θεώρημα στην άσκηση για το δημοκρατικό πολίτευμα , το όργανο του διαβήτη τοποθετείται στο κέντρο. Την απόσταση της χορδής που συνδέει το κέντρο με την περιφέρεια του κύκλου την καθορίζουν, τουλάχιστον στις μέρες μας , οι αντιφάσεις του πελατειακού κράτους, που πιεστικά μας περιορίζουν σε μια ανακύκλωση ,που αναπαράγει τις παθογένειες που υπονομεύουν την πρόοδο , την ισονομία ,την ποιότητα της δημοκρατίας μας, εξοβελίζοντας στα άκρα και στον λαϊκισμό όσους παρασέρνει η ασάφεια στις πολιτικές θέσεις των κομμάτων.
Ο προσδιορισμός του προοδευτικού δημοκρατικού κέντρου , και με την μύτη του διαβήτη στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, μιας πολιτικής σοσιαλιστικής ιστορικής παράταξης , εκφράζει μια μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας , που μπορεί να μην καταγράφετε στο εκλογικό αποτέλεσμα , αλλά παραμένει ανεξίτηλο στην συνείδηση των προοδευτικών πολιτών.
Με την βεβαιότητα ότι οι λύσεις εντοπίζονται στο μέλλον και όχι στο παρελθόν, χωρίς τις τοξικές ιδεοληψίες του εθνικού διχασμού , οι δημοκρατικοί προοδευτικοί πολίτες καλούνται να υπερασπιστούν τις αξίες ,και όχι τις αξιώσεις των μηχανισμών εξουσίας πουν επιχειρούν και πάλι να λεηλατήσουν την κεντροαριστερά και να δεσπόσουν με το πλαστό ηθικό πλεονέκτημα. Να συσπειρωθούν με κίνητρο την ιδεολογική προοδευτική τους ταυτότητα , αντικρούοντας την εσωστρέφεια που προκαλούν οι σκοπιμότητες του κομματικού διαγκωνισμού και του μικροπολιτικού παραγοντισμού.
Οι προσωπικές στρατηγικές και οι παραγοντισμοί, επιτρέπουν στον παραλογισμό του διχασμού να παρασύρει το εκλογικό σώμα , στην αποχή, στα άκρα, στην χειραγώγηση του προστατευτισμού.
Η πολιτική ζύμωση μέσα στην κοινωνία με τους όρους που επιβάλλει η ιδεολογική καθαρότητα , η αλήθεια και η τεκμηρίωση των προοδευτικών προτάσεων και θέσεων, είναι βέβαιο ότι θα αποτυπώσει την πραγματική αποδοχή του ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία .
Η στάση ζωής των ανθρώπων που στρατεύονται για να εκφράσουν τον μεγάλο προοδευτικό δημοκρατικό χώρο , πρέπει να συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της κεντροαριστεράς, να υπογραμμίζει την διαφορά με την συντήρηση, να συμβάλλει στην εθνική συνεννόηση με διάλογο και όχι με συναλλαγές, να ενστερνίζεται τις καινοτόμες ιδέες, να διακρίνει το ήθος , και να υπερασπίζεται το δίκαιο του νόμου ,ανατρέποντας τον νόμο του ισχυρού.
Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και των πρώτων αποφάσεων , είναι σαφές ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης του 2009-20011, ήταν αυτές που έπρεπε να εφαρμοστούν με εθνική συναίνεση , αντί να υποδομηθούν από τον λαϊκισμό των αντιμνημονιακών μηχανισμών των κομμάτων της συντήρησης και της αριστερής ασυναρτησίας στην διαχείριση της κρίσης.
Με αφορμή την εφαρμογή του συστήματος για την ενημέρωση των πολιτών σε έκτακτη ανάγκη της πολιτικής προστασίας, μόλις σήμερα, να θυμίσουμε ότι προκηρύχτηκε το 2010 από την κυβερνηση ΠΑΣΟΚ και Γ Παπανδρέου. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος με το διαύγεια ,ήταν προοδευτικές πολιτικές εκσυγχρονισμού του κράτους που αδίστακτα λοιδορήθηκαν για να υπηρετηθούν οι γραφειοκράτες, οι συντεχνίες και οι προστάτες τους.
Όλο το πολιτικό σύστημα και οι πολίτες είμαστε προ των ευθυνών μας .Αυτήν την ώρα προέχει η εθνική συνεννόηση ώστε οι αποφάσεις μας να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, να διασφαλίζουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους νέους ανθρώπους, να συγκροτούν μια δημοκρατική κοινωνία ,που να απαντά στις προκλήσεις της εποχής με κριτήριο την αξιοκρατία και την προοδευτική αντίληψη.
Το ΚΙΝΑΛ με το εκλογικό αποτέλεσμα , παγιώθηκε ως φάρος του κοινοβουλίου , για να αποτρέπει τις άγονες και επουσιώδεις τακτικές της σύγκρουσης το δίπολου , να απορροφήσει τους κραδασμούς του διχασμού και να ενσαρκώσει τις αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού .
Όσοι στρατευτήκαμε με ανιδιοτέλεια στον αγώνα του κινήματος αλλαγής και δεν υποχωρήσαμε στην ασφυξία από τις συμπληγάδες του τακτικισμού, μέσα και έξω από το κόμμα, αποδείξαμε ότι η έννοια και η αξία της πολιτικής , υπερέχει . Νικητής δεν είναι αυτός που εξασφαλίζει ρόλο στο σύστημα εξουσίας , παραμορφώνοντας την ιδεολογική του ταυτότητα με τα «μπότοξ» της διαπλοκής , αλλά αυτός που δεν παραιτείται από τα όνειρα του και την δικαίωση της επιλογής του να υπερασπίζεται με αυταπάρνηση την αυτονομία του κόμματος που τον εκφράζει.
Η ελευθερία και η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητες. Η κατάκτησή τους πραγματώνεται με αγώνες καθημερινούς , με υπερβάσεις των αδυναμιών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και των τοξικών παρενεργειών του πελατειακού κράτους , στην παιδεία, την οικονομία , τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους μας ! καθαρά μυαλά ,σταθερές αξίες, προοδευτικό πρόσημο στις ιδέες μας , συσπείρωση σοσιαλιστική, δημοκρατική και από καταβολής και για πάντα κινηματική. !!!!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά εντάξει μας έπεισες. Δηλαδή νομίζεις ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το άφθαρτο, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, είναι η ελπίδα για το μέλλον ; Ε είσαι νυχτωμένη βαθύτατα αν αυτό πιστεύεις. Το ΠΑΣΟΚ το διαλύσανε οι δεινόσαυροι της πολιτικής, Παπανδρέου,Βενιζέλος Κρεμαστινός, Νικητιάδης και Φώφη, η οποία φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες από όλους στην κατάντια του ΠΑΣΟΚ. Άτε ξύπνα πιο !!

  2. περπατημένη στο ΠΑΣΟΚ, με σοβαρά παραπατήματα στη διατύπωση περί τη γεωμετρία !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ