Βάιος Καλοπήτας: ‘’Εγκληματική Αλλαγή’’

0
178

Β.Καλοπήτας: ‘’Εγκληματική Αλλαγή’’

Τις τελευταίες τρείς εβδομάδες, περάσαμε μια προεκλογική περίοδο όπου το πολιτικό προσωπικό ανέπτυξε τις θέσεις του και τις προτάσεις του. Σχεδόν κανείς δεν μίλησε για τα σύγχρονα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες.

Σήμερα μετά την φονική καταιγίδα στην Χαλκιδική κάποιοι ανακάλυψαν την κλιματική αλλαγή, είναι οι ίδιοι που θα μιλούν σε λίγο για Τουρισμό στην περιοχή μας χωρίς να έχουν καταλάβει τι έρχεται.

Το γεγονός αυτό πέρα από την τραγικότητα του φανερώνει την απόσταση που έχει η πολιτική από την κοινωνία, την αδυναμία πρόβλεψης αλλά και κατανόησης πως συμβαίνουν τεκτονικές αλλαγές. Αλλαγές που στο επίκεντρο βρίσκεται η χώρα μας.

Την χρονιά που πέρασε η χώρα μας θρήνησε πολλά θύματα από φυσικές καταστροφές , κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες καταστροφής στο Μάτι , τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα , στον αριθμό των θυμάτων προστίθεται η Χαλκιδική , αύριο ποιοι;

Δυστυχώς αυτό είναι μόνο η αρχή , η χώρα μας και συγκεκριμένα το Νότιο Αιγαίο βρίσκεται στις 18 κόκκινες περιοχές της Ευρώπης που χτυπάει το φαινόμενο.

Η Ελλάδα, έχει συμφέρον να προστατέψει τους πολίτες της και να σώσει την οικονομία της. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας είναι το ελληνικό κλίμα.

Οφείλουμε να κινηθούμε σε 2 άξονες, τώρα.

Πολιτική Προστασία.

Είμαστε εντελώς απροετοίμαστοι , οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τους Μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας , στην περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα που έχουμε έτοιμες δομές πρέπει να τις επεκτείνουμε και να τις αναβαθμίσουμε και όχι να συζητάμε για την παύση τους. Αυτονόητο είναι ότι και οι πολίτες , οι επιχειρηματίες πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτά τα καιρικά φαινόμενα.

Απεξάρτηση από τα Ορυκτά Καύσιμα.

Αυτό είναι το πρωτεύον και αυτονόητο. Για να μετριάσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές CO2. Με απλά λόγια να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα. Να στραφούμε σε τεχνολογίες παραγωγής καθαρής ενέργειας. Η τεχνολογία υπάρχει, το ενεργειακό δυναμικό μπροστά στα πόδια μας.

Δυστυχώς, κάθε φορά χρειαζόμαστε μια καταστροφή να συμβεί για να συζητήσουμε ένα πρόβλημα.

Το πολιτικό δυναμικό πρέπει να λάβει πρωτοβουλίες τώρα προς αυτή την κατεύθυνση αλλιώς θα μιλάμε , για ‘’Εγκληματική Αλλαγή’’ !!!

Βάιος Καλοπήτας

Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ