Δύο Δωδεκανήσιοι ο Μανώλης Γλυνός και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής

1
672

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής

1. Γιώργος Καμίνης

2. Θεόδωρος Μαργαρίτης

3. Παύλος Χρηστίδης

4. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος

5. Χρύσα Αράπογλου

6. Κατερίνα Μπατζελή

7. Μανώλης Γλυνός

8. Ανδριάνα Αλεβίζου

9. Έφη Στεφοπούλου

10. Μαρία Καλλιδοπούλου

11. Παύλος Γερουλάνος

12. Μανώλης Χριστοδουλάκης

Το ενδιαφέρον εστιάζεται για τα Δωδεκάνησα αφού δύο πολιτικά πρόσωπα από τα νησιά μας περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Πρόκειται για τον Μανώλη Γλυνό από Ρόδο, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που είναι στην 7η θέση και τον Καλυμνιακής καταγωγής Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής που τοποθετήθηκε στη 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου.

Δείτε σύντομα βιογραφικά τους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΥΝΟΣ

Ο Μανώλης Γλυνός γεννήθηκε στη Ρόδο το 1961. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Αθηνών. Είναι γιος του αείμνηστου Στέλιου Γλυνού, χημικού – τεχνικού Διευθυντή της ΚΑΙΡ. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι ο μακροβιότερος και νεότερος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου, ενώ διετέλεσε και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιουργήθηκε και λειτούργησε το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ στη Ρόδο, ενώ υπήρξε πρωτεργάτης για τη λειτουργία της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» και των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Επί των ημερών του λειτούργησαν τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όπως και τα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Δ.Ο. Πρόνοιας, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης του Δήμου Ροδίων και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου. Τέλος, ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και είναι Καλυμνιακής καταγωγής από πλευράς μητέρας. . Είναι υπ. Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας. Αποφοίτησε το 2013 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) με βαθμό πτυχίου 9.12/10 ενώ απέκτησε το 2014 και μεταπτυχιακό δίπλωμα στο London School of Economics στις Πολιτικές Επιστήμες και στην Πολιτική Οικονομία. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Τομέα Έργων της Datamed SA στην οποία εργάζεται από το 2015 και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Παράλληλα ήταν Επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος «Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική Έρευνα» στο μάθημα «Πληροφορική Υγείας» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Η έντονη πολιτική του δράση ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια, όπου έχει υπάρξει μέλος Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και μετέπειτα Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΕΜΠ. Μετά τη λήψη του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του υπήρξε μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από το 2018 είναι Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και ο νεότερος Γραμματέας Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Ευρώπη καθώς και ο νεότερος Γραμματέας κοινοβουλευτικού κόμματος στην Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ