«Περιοδεία Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κάλυμνο» | «50% έκπτωση στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Κρήτη»

0
84

Θέμα: «Περιοδεία Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κάλυμνο»

Στην Κάλυμνο περιόδευσε την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στη Δωδεκάνησο, Ηλία Καματερό και Άννυ Μοσχονά.

Ενίσχυση της Καλύμνου με χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς Πόρους για έργα στο νησί

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός συνομιλώντας με πολίτες της Καλύμνου αλλά και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο του νησιού, Ιωάννη Γαλουζή, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από εθνικούς πόρους για την ενίσχυση των υποδομών του νησιού. Σημείωσε ότι μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Νοτίου Αιγαίου η Κάλυμνος ενισχύθηκε με 2.8εκ ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, καθώς και για τη διάνοιξη της παραλιακής οδού.

Από τα προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ η Κάλυμνος επιδοτήθηκε με 2.8 εκ περίπου ευρώ για την αγορά μηχανημάτων, επισκευές σχολείων, αναβάθμιση των παιδικών χαρών του νησιού και τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Αναβάθμιση στον χώρο της Υγείας

Ο τομέας της Υγείας ήταν υποβαθμισμένος τα προηγούμενα χρόνια με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό. Από το Υπουργείο Υγείας δόθηκαν για την Κάλυμνο 470.000 ευρώ για προμήθεια σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων. Η Κάλυμνος με την προμήθεια αξονικού τομογράφου και ψηφιακού ακτινογραφικού μηχανήματος θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών.

Η Παιδεία στα νησιά προτεραιότητα μας

H ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν από τον Πρωθυπουργό στις 5 Δεκεμβρίου 2018, ήταν ένα πάγιο αίτημα της ναυτικής οικογένειας. «Η παιδεία και η ναυτική εκπαίδευση αποτέλεσαν προτεραιότητα και της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η παράδοση της χώρας μας στην ναυτοσύνη και τη ναυτιλία έκανε απαραίτητη την λειτουργία της Ακαδημίας εδώ στην Κάλυμνο που έχει πλούσια ναυτική παράδοση», δήλωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός κατά την επίσκεψή του στην ΑΕΝ.

Μεταφορικό Ισοδύναμο και μεταφορές – Ένας θεσμός που δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά τη συζήτηση που είχε με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού τόνισε: «οι μάχες που έχει δώσει η κυβέρνηση μας για την παιδεία, την υγεία, τις υποδομές και τις μεταφορές στα νησιά έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα στήριξης των νησιωτών βασισμένο στην πολιτική των ίσων ευκαιριών. Η μείωση, μέσω της θεσμοθέτησης του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, του κόστους μετακίνησης των νησιωτών, εκτός από τα πλοία και με τα αεροπλάνα, αλλά και η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών, μέχρι και σε ποσοστό 40%, εξαλείφει το ανταγωνιστικό τους μειονέκτημα και ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης. Οι νησιώτες μπορούν πλέον να διεκδικούν ένα μέλλον με καλύτερες συνθήκες ζωής».

Συναντήσεις με φορείς και επισκέψεις σε υπηρεσίες και δομές της Νισύρου

O Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε τους χώρους του ΚΑΠΗ Καλύμνου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το προσωπικό. Ιδιαίτερη συνάντηση είχε επίσης με τους αλιείς του νησιού, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά για το θεσμικό πλαίσιο της αλιείας και τα προβλήματα του κλάδου τους. Τέλος, επισκέφθηκε το νέο κτίριο της Εφορίας του νησιού που παραχωρήθηκε από τον Δήμο και χαιρέτισε την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και της ΑΑΔΕ για επαναλειτουργία των υπηρεσιών στο νησί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

&

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Θέμα: «50% έκπτωση στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Κρήτη»

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν την εκ νέου επανάληψη της δράσης παροχής έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών που υπηρέτησαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 σε σχολεία της Κρήτης.

Αναλυτικότερα, για την λήξη του σχολικού έτους οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές της Κρήτης θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 21/06/2019 έως και 10/07/2019 ώστε να μπορούν επιστρέψουν στην μόνιμη κατοικία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση η επίδειξη (με οποιαδήποτε μορφή, π.χ. fax, e-mail, κτλ) βεβαίωσης εργασίας από την Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην οποία υπηρέτησαν, καθώς και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Σημειώνεται ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα υπόλοιπα νησιά της χώρας, έχουν ήδη ενταχθεί και επωφελούνται από το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου με επιστροφή μέρους του κόστους των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων τους.

Οι εταιρείες που παρέχουν την έκπτωση είναι: ANEK LINES, SUPERFAST FERRIES και MINOAN LINES.

Ειδικότερα για την εταιρεία MINOAN LINES οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται μόνο στα παρακάτω πρακτορεία:

Πρακτορείο Κ.Γ. Ηρακλείου: 25ης Αυγούστου 17 (τηλ. 2810-399899, 2810-229602, 18 175 από κινητό και σταθερό και 801 11 75000 από σταθερό).

Πρακτορείο Πειραιά: Θερμοπυλών 6-10 Πειραιάς (τηλ. 210-4145744, 18 175 από κινητό και σταθερό και 801 11 75000 από σταθερό).

Πρακτορείο Αθήνας: Πανεπιστημίου 59 και Εμμ. Μπενάκη, Ομόνοια (τηλ. 210-3376910)

Πρακτορείο Λιμένος Ηρακλείου: Νέος Επιβατικός Σταθμός (τηλ. 2810-330198)

Πρακτορείο Λιμένος Πειραιά: Πύλη Ε2 (τηλ. 210-4080028)

Πρακτορείο Λιμένος Σούδας: κ. Εμμανουήλ Χαιρετάκης, Souda Port Agency Manager, τηλ. 6972-552661, 6985-077703, 28210-81276)

Πρακτορείο Χανίων: Nanadakis Travel (κ. Ναναδάκης Δημήτριος), Ελ.Βενιζέλου 2, 73132, Χανιά (τηλ: 28210-45911,12)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ