Δημήτρης Γάκης: «Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο στέλνει ηχηρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας, σηματοδοτεί τη συνέπεια της πολιτικής μας για τη Νησιωτική Ελλάδα»

2
301

Δημήτρης Γάκης: «Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο στέλνει ηχηρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας, σηματοδοτεί τη συνέπεια της πολιτικής μας για τη Νησιωτική Ελλάδα»

***

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο:

«Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου στη Δωδεκάνησο έχει διπλό χαρακτήρα. Από τη μια πλευρά, είναι η υπευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ευαίσθητη χωρικά και δημογραφικά περιοχή μας, η ανάγκη αυτή της επικοινωνίας με τον λαό για απολογισμό αλλά και για ανατροφοδότηση με προτάσεις και πρωτοβουλίες που οι συμπολίτες μας θεωρούν ώριμες να προχωρήσουν, ο άμεσος διάλογος που σε μια προεκλογική περίοδο μας δίνει τη δυνατότητα, είναι αλήθεια, να δούμε τα λάθη μας αλλά και να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη 4ετία.

Είναι εν τέλει, η ουσία της Δημοκρατίας μας.

Από την άλλη, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα κομμάτι της πολιτικής κουλτούρας της Αριστεράς. Να συνομιλεί, ν’ ακούει τον καθένα συμπολίτη μας όπου κι αν βρίσκεται, στο πιο απομακρυσμένο νησί, στον πιο μικρό ορεινό οικισμό, συνεχώς και όχι μόνο προεκλογικά.

Είναι στο «DNA» μας η διαρκής πολιτική συζήτηση, με σεβασμό στην κάθε άποψη, πάνω σ’ όλα τα θέματα, με σύγκριση προγραμμάτων.

Τέλος, ένα ακόμα ειδικό χαρακτηριστικό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Δωδεκάνησο, είναι η επιλογή των μικρών νησιών στην περιοδεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τσίπρας επισκέπτεται μικρά και απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, θυμάμαι την πρόσφατη επίσκεψη στο Αγαθονήσι… Είναι όμως αυτή η επιλογή που σήμερα ειδικά κάνει τη διαφορά. Γιατί δείχνει τη συνέπεια με την οποία εργαζόμαστε για τη ανάπτυξη, την ουσιαστική κοινωνική συνοχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας. Είναι η «μικρο-νησιωτική» συνιστώσα της περιφερειακής ανάπτυξης, αυτό που από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας δούλεψα πρακτικά και θεσμικά σε όλες τις εκφάνσεις της και που νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής μας.

Είναι, η ανάδειξη της ισχυρής νησιωτικής Ελλάδας.

Και οι νησιώτες που αγωνίζονται, έχουν επίγνωση των όσων διακυβεύονται στην επερχόμενη εκλογική μάχη».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

Δημήτρης Γάκης: «Η μνήμη και η κρίση του λαού – πυξίδα του μέλλοντος της χώρας»

***

Το link: https://www.ant1news.gr/watch/1295099/gakis-gkelestathi-tasioylas-ston-ant1-gia-tis-ekloges-stis-7-ioylioy

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Αντένα:

«Η κριτική των πεπραγμένων μας και κυρίως η αυτοκριτική αποτελεί βασική πολιτική αρχή της Αριστεράς. Και σε αυτήν την παράδοση ο Πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής απέναντι στο λαό και αναγνώρισε με θάρρος τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της Κυβέρνησης. Ανεξάρτητα όμως από αυτά, η Κυβέρνηση επιτέλεσε αυτά τα χρόνια ένα ύψιστης σημασίας κοινωνικό έργο και αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να το ξεχνάμε αλλά και οφείλουμε να το συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις πολιτικές μας για την κοινωνία, για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα απευθυνόμενος όμως και στη μνήμη του ελληνικού λαού. Υπενθύμισε τι παραλάβαμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε σε όλα όσα εμείς κάναμε τα τέσσερα αυτά χρόνια και κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση διαμόρφωσης του μέλλοντος της χώρας. Η πρόταση αυτή εδράζεται σε πέντε άξονες που είναι: Ανάπτυξη για όλους, με αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς, με δικαιότερη φορολογία, με δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος και κυρίως, με αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, τι είναι εκείνο που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία; Ποιες είναι οι δαπάνες που πρόκειται να περικόψει; Εκείνες για την Υγεία; Ή μήπως οι προσλήψεις στην Παιδεία; Για να υπηρετήσει τον κανόνα ένα προς πέντε για τις προσλήψεις μόνο των 5.000 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής θα πρέπει να προβεί σε 25.000 απολύσεις/συνταξιοδοτήσεις άμεσα. Για τους 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς θα πρέπει να περιμένει να συνταξιοδοτηθούν ή να απολύσει 50.000 εργαζόμενους!!!! Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί αλλά η λογική και η μνήμη του λαού δεν την αφήνει».

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ούστ ο παλιοκοπρίτης, καταδίκασε ολόκληρο το νησί της Κώ.
    Στα τέσσερα τώρα, τ’ αφρίδια μας θα πάρετε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ