Δ. Γάκης: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων» | Πολιτικές πρωτοβουλίες για τα Δωδεκάνησα

0
46

Δ. Γάκης: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων»

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Real FM απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Δ. Καμπουράκη και Σ. Κασίμη και δήλωσε:

«Οι πρόσφατες υποσχέσεις Μητσοτάκη στην Κω ότι θα λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας, που θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα, αποκαλύπτουν τις αληθινές προθέσεις της ΝΔ για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων και ελεγκτικών μηχανισμών και για τον τρόπο με τον οποίο οραματίζεται την ανάπτυξη. Αν εξακολουθούν να υπάρχουν συνθήκες «μαύρης» εργασίας σήμερα, που είναι παράνομες και ελέγχονται από το ΣΕΠΕ, ας φανταστεί κανείς ποιά θα είναι για τους εργαζομένους η κατάσταση που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της. Εμείς, από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων, που είναι δικαιώματα ανθρώπινα και, άρα, πολιτικά με την πιο ουσιαστική σημασία του όρου».

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στο Νότιο Αιγαίο», ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου Νίκης Ρεΐση μίλησε για θέματα της επικαιρότητας και δήλωσε:

Σχετικά με την πολιτική της Κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη:

Η μεσαία τάξη ήταν ήδη υπερβολικά επιβαρυμένη, όταν αναλάβαμε την εξουσία. Το μεγαλύτερο βάρος -το 83% των επιβαρύνσεων- προέρχονταν πριν από το 2015. Ό, τι προσθέσαμε εμείς, όσο μικρό κι αν ήταν, ήταν πια υπερβολικό. Το αντιληφθήκαμε και αυτό προσπαθεί το νέο πρόγραμμα να κάνει, να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία σε βάρος της μεσαίας τάξης, που πλήρωσε τα σπασμένα όλης της τελευταίας δεκαετίας. Μέχρι τώρα το πολύ σημαντικό έργο της Κυβέρνησης ήταν σχεδόν αποκλειστικά προσανατολισμένο προς κάποιες κοινωνικές ομάδες που ήταν στα όρια να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Με τα μέτρα που πήραμε, κατοχυρώσαμε την αξιοπρεπή διαβίωση. Επιδόματα που καλύπτουν βασικές ανάγκες, η αύξηση του κατώτατου, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού. Εξακολουθούμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτά. Εκείνο που μας στοίχισε εκλογικά είναι η υψηλή φορολογία, σε συνάρτηση, βέβαια, πάντοτε με μια επικοινωνιακή πολιτική διαστρέβλωσης και απαξίωσης του έργου της Κυβέρνησης που υποστηριζόταν με απόλυτο και προκλητικό τρόπο από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Εκείνο που απαντούμε σήμερα είναι ότι λάβαμε το μήνυμα των εκλογών και σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες, αναπροσαρμόζοντας την πολιτική μας. Αφού αποκαταστήσαμε μια κοινωνική ισορροπία, αφού λύσαμε ως τώρα τα προβλήματα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, ήρθε τώρα η ώρα της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της μεσαίας τάξης. Στην πραγματικότητα εμείς είμαστε οι φυσικοί της σύμμαχοι απέναντι στο μεγάλο Κεφάλαιο, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Αυτό ο κόσμος πρέπει να το αντιληφθεί.

Για τις πολιτικές πρωτοβουλίες για τα Δωδεκάνησα:

Η Κάσος ονομάστηκε, μετά από πολλά χρόνια, «Ηρωική Νήσος» ένα όνομα που ήρθε μετά από πολλά χρόνια να επιβραβεύσει τη θυσία των ηρωικών Κασιωτών και την προσφορά τους στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Η πρωτοβουλία μου στέφθηκε με επιτυχία, καθώς είχε τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και μια διακομματική υποστήριξη από τους βουλευτές της Δωδεκανήσου. Πρέπει επίσης να προστεθεί ότι, κλείνοντας τη θητεία μου στην Επιτροπή Περιφερειών, επέλεξα να αφιερωθεί η τελευταία της συνεδρίαση στο Καστελλόριζο, ένα νησί τεράστιας εθνικής και γεωπολιτικής σημασίας, το ακρότατο όριο της Ελλάδας. Αναφερθήκαμε λοιπόν σε ένα εθνικό θέμα, όπως η αειφόρος ανάπτυξη των μικρών νησιών, με αφορμή τη μελέτη του Αγαπητού Ξάνθη η οποία επικεντρώνεται στο παράδειγμα του Καστελλορίζου. Εκκινώντας από τη μελέτη αυτή, μπορούμε να κάνουμε ειδικές μελέτες γα την ανάπτυξη καθενός από τα νησιά μας, καθώς καθένα πρέπει να βρει και να ακολουθήσει τον τρόπο ανάπτυξης που του αναλογεί.

Το LINK:

 

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ