Στη Βουλή τα αιτήματα των Πυροσβεστών Δωδεκανήσου & Νοτίου Αιγαίου

0
485
Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των Πυροσβεστών Νοτίου Αιγαίου και Δωδεκανήσου: Στις 14/02/2019 οι Ενώσεις Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  Νοτ. Αιγαίου &
Δωδεκανήσου, απέστειλαν κοινή επιστολή με αποδέκτες τους Bουλευτές Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, με την οποία τους καλούσαμε να συνεισφέρουν στο δίκαιο αγώνα που δίνουμε, προκειμένου να αποκτήσει ο κλάδος μας τη δομή και τον εκσυγχρονισμό που απαιτείται στην εποχή μας.
Συγκεκριμένα τους ζητήσαμε να σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματά μας για αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως «επικίνδυνο και ανθυγιεινό» και την άμεση θεσμοθέτηση ενός δίκαιου «Βαθμολογίου» για τους χαμηλόβαθμους συναδέλφους μας.
Με την κοινοποίηση της επιστολής μας, ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία σχεδόν με όλους τους Βουλευτές του Νοτ. Αιγαίου, οι οποίοι δήλωσαν συμπαραστάτες στο δίκαιο των αιτημάτων μας και πρόθυμοι να συμβάλουν στην προσπάθεια υλοποίησής τους. Μάλιστα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας ανταποκρίθηκε άμεσα καταθέτοντας σχετικό ερώτημα προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Προστασίας του Πολίτη, ερώτημα το οποίο σας κοινοποιούμε προς ενημέρωσή σας.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για δικαίωση των αιτημάτων μας.
Με τιμή,
         Ο Πρόεδρος                                                                                                                  Ο Πρόεδρος
   Ε.Υ.Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου                                                                        Ε.Υ.Π.Σ. Δωδεκανήσου
     Ρούσσος Σταύρος                                                                               Χατζηκυριάκος Ιωάννης
Παραθέτουμε και την ερώτηση τού βουλευτή, Μάνου Κόνσολα:
Σύμφωνα με το νέο ειδικό μισθολόγιο που ψηφίστηκε στις 17-05-2017 με αριθμό Φ.Ε.Κ. 74 (Ν.4472/2017) οι Πυροσβέστες μη παραγωγικής Σχολής, με τη συμπλήρωση του 29ου έτους υπηρεσίας τους και για τα υπόλοιπα 11 έτη υπηρεσίας, δεν έχουν καμία βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη με το υπάρχων καθεστώς.
Το ίδιο ισχύει και για τους Πυροσβέστες που έχουν φοιτήσει σε παραγωγική Σχολή (Πυρονόμοι), μετά τη συμπλήρωση του 32ου έτους υπηρεσίας τους και για τα υπόλοιπα 8 έτη υπηρεσίας (συνταξιοδότηση όλων στα 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας).
Η συγκεκριμένη ρύθμιση συνιστά άνιση αντιμετώπιση εις βάρος των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν έχουν κίνητρα και καμία βαθμολογική ή μισθολογική εξέλιξη αντίστοιχα, με τη συμπλήρωση του 29ου έτους υπηρεσίας τους ή του 32ου έτους αντίστοιχα.
Όλα τα παραπάνω, βρίσκονται σε αντίθεση με τα ισχύοντα στα άλλα Σώματα Ασφαλείας.
Ουσιαστικά, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, συνιστούν μια ειδική κατηγορία, σε πλήρη αντίθεση με τα δικαιώματα που απολαμβάνουν συνάδελφοί τους που υπηρετούν στο Στρατό, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, όπου με τα χρόνια υπηρεσίας έχουν το δικαίωμα βαθμολογικής εξέλιξης, πράγμα το οποίο (ελλείψει Βαθμολογίου), δεν ισχύει για το Πυροσβεστικό Σώμα.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται ο Κύριος και η Κυρία Υπουργοί
1. Θεωρούν ότι είναι ισότιμη η αντιμετώπιση των συγκεκριμένων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος σε σχέση με τους συναδέλφους τους στα άλλα Σώματα Ασφαλείας;
2. Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε θεσμική παρέμβαση για ένα νέο και δίκαιο βαθμολόγιο στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποκαθιστώντας αυτή την άνιση αντιμετώπιση;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ