Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Κατάπιε βίδες και αναπτήρα για να βάλει τέρμα στη ζωή του

Κατάπιε βίδες και αναπτήρα για να βάλει τέρμα στη ζωή του

0
290

Σώθηκε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του ΕΚΑΒ και γιατρών του νοσοκομείου της Ρόδου

Από βέβαιο θάνατο σώθηκε προχθές το βράδυ, αφού προηγουμένως κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και οι γιατροί των νοσοκομείων της Λέρου και της Ρόδου, ένας 25χρονος μετανάστης, ο οποίος κατάπιε δύο βίδες κι έναν αναπτήρα(!) προκειμένου με αυτό τον τρόπο να βάλει τέρμα στη ζωή του

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η “ΡΟΔΙΑΚΗ” επρόκειτο για μετανάστη (άγνωστης καταγωγής) ο οποίος κρατούνταν στο Κέντρο Μεταναστών στο νησί της Λέρου.

Την περασμένη Κυριακή, ο παραλίγο αυτόχειρας, πληροφορήθηκε ότι το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες απορρίφθηκε και ότι σύντομα θα ξεκινούσε η διαδικασία μεταφοράς του σε κέντρο κλειστού τύπου (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Ο ίδιος αντέδρασε έντονα και το αποτέλεσμα ήταν να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας δύο βίδες κι έναν αναπτήρα!

Άλλοι μετανάστες στο κέντρο ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου. Εκεί οι γιατροί ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, όπου και δόθηκε εντολή αργά το απόγευμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να γίνει σχετική επέμβαση και να αφαιρεθούν οι βίδες κι ο αναπτήρας που βρίσκονταν στο στομάχι του.

Έτσι κι έγινε. Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε από τη Λέρο συνοδεία γιατρού και στο νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκονταν σε ετοιμότητα το αρμόδιο τμήμα με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, όπου πραγματοποίησαν διαδικασία γαστροσκόπησης, καταφέρνοντας έτσι να αφαιρέσουν από το στομάχι του γρήγορα τα ξένα αντικείμενα.

Μετά την επιτυχή επέμβαση, ο νεαρός μετανάστασης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου εκτός κινδύνου.

rodiaki.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ