Ελευθερία Φτακλάκη: Η «πλαστοπροσωπία» του ΣΥΡΙΖΑ ως Κεντροαριστερά

2
242

 

Είναι θλιβερό έως  και νοσηρό  το πολιτικό τοπίο, όπως  έχει διαμορφωθεί με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και την υιοθέτηση της από την à la carte πλειοψηφία που εδράζεται σε μια συμπολίτευση μειοψηφίας (145 βουλευτών) και ορισμένους «πρόθυμους» βουλευτές που «εναλλάσσονται» στη διαμόρφωση της απαιτούμενης πλειοψηφίας.

H στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αφορά σε ένα κυνήγι μαγισσών, αναμοχλεύοντας ιστορικές μνήμες και ρήξεις που συμφιλιώθηκαν με πρωτοβουλίες του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 και που σήμερα, 38 χρόνια μετά την εθνική συμφιλίωση, οδηγεί το πολιτικό περιβάλλον σε ρητορικές και συμπεριφορές εθνικού διχασμού. Μια επικοινωνιακή επιλογή που βρήκε ατυχώς πολλούς παθιασμένους αυτόκλητους υποστηρικτές, συνήθως «ψευδεπίγραφους» αριστερούς και όχι μόνο.

Το διακύβευμα για την γιαλατζί αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η ηγεμονία της στο χώρο της κεντροαριστεράς και αναμφίβολα η Συμφωνία των Πρεσπών χρησιμοποιήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του προς όφελος των μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων προκειμένου να κυριαρχήσουν στο χώρο αυτό, εντάσσοντας σε αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο όσους τάσσονται υπέρ των δικών του επιλογών ως προς την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η ηγεσία της Κεντροαριστεράς προκειμένου να απεκδυθεί και θεσμικά τον μανδύα της αριστεράς, την οποία χρησιμοποίησε για να ανέλθει στην εξουσία και τώρα αποτάσσει. Εξ’ ου και η εκδήλωση της κεντροαριστεράς στο Μέγαρο Μουσικής, μια πρωτοβουλία μιας ομάδας κεντροαριστερών, ή αλλιώς οι «Syriza’s Friends», που ανοίγουν το δρόμο για να ξεκινήσει ο κ. Τσίπρας την «κατάκτηση» της κεντροαριστεράς που διαχρονικά εκφράζεται από τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και σήμερα του ΚΙΝ.ΑΛ.

Για να επιτύχει αυτή τη στόχευση, ο κ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει έναν ύπουλο αγώνα απέναντι στο ΚΙΝΑΛ, με κύριο μέλημα του τον διεμβολισμό του χώρου. Βεβαίως όλα αυτά γίνονται γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται πως καταρρέουν στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και μετά τις εκλογές θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την «πρώτη φορά αριστερά» που τελικά μετεξελίχθηκε σε «υπηρέτη ξένων αφεντάδων και συμφερόντων». Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το κάλεσμα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για τη «δημοκρατική συμμαχία που θα πάει τα χώρα μπροστά… με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς όπως το Κίνημα Αλλαγής, απ’ όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με τη βάση του ΚΙΝΑΛ με τους ανθρώπους και αποτελούν μια κεντροαριστερή και προοδευτική τάση».

Ο κ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του γνωρίζουν πολύ καλά πως ο πραγματικός αντίπαλος τους είναι οι δυνάμεις του ΚΙΝ.ΑΛ ως η έκφραση της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και της ευρωσοσιαλδημοκρατίας στην ΕΕ, και ως εκ τούτου έχουν στοχοποιήσει τον χώρο και τα στελέχη του, έχοντας επιδοθεί σε ένα βρώμικο παιχνίδι «λασπολογίας», χρησιμοποιώντας στο έπακρο γκεμπελικές μεθόδους προπαγάνδας και σπρώχνοντας στο βούρκο την πολιτική ζωή της χώρας μας.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προσέλκυση στελεχών από το ΚΙΝ.ΑΛ, είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Για αυτό άλλωστε και σε πολλές περιφέρειες και δήμους της χώρας έχουν επιλέξει αντί της αυτόνομης καθόδου, να στηρίξουν συνδυασμούς που προέρχονται από το ΚΙΝ.ΑΛ. Κι αυτό γιατί αφενός αδυνατούν να φτιάξουν ψηφοδέλτια και αφετέρου, με την απλή αναλογική του Κλεισθένη, να μπορέσουν να αποκτήσουν ρόλο και στην αυτοδιοίκηση, η οποία έως σήμερα αποτελεί ένα πεδίο όπου την δύναμη την έχει το ΚΙΝ.ΑΛ.

Πλανώνται όμως αν νομίζουν πως μπορούν να λεηλατήσουν την κεντροαριστερά, τον πολιτικό χώρο που από τη μεταπολίτευση έως σήμερα εκφράζει με συνέπεια λόγου και πράξεων ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, καθώς ιδεολογικά, στον πυρήνα των πολιτικών μας θέσεων εκφράζεται η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Ένας πολιτικός χώρος που ποτέ δεν απεμπόλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, που ποτέ δεν παρέδωσε εν μία νυκτί κομμάτι της ελληνικής ψυχής και της ιστορίας μας, που πάντα τίμησε το φιλότιμο των Ελλήνων πολιτών.

Ένα είναι σίγουρο, πως οι Έλληνες σύντομα θα δώσουν ένα  ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του διχασμού, της πόλωσης και των εθνικών υποχωρήσεων!!!  Αυτές τις κρίσιμες και ιστορικές ώρες όλοι κρινόμαστε με βάση τις αξίες μας και όλοι λογοδοτούμε απέναντι στην ιστορία μας, στο παρόν και στο μέλλον μας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kαλή μου κυρία ο ολομέτωπος αγώνας κατά του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και καιρό κάνετε σας έφεραν σε αδιέξοδο. Γίνατε ουρά της δεξιάς και ακόμη παραπέρα ΠΑΣΟΚ δεν έχει πια λόγω ύπαρξης ετοιμάστε βαλίτσες για την ΝΔ αν σας δεχθεί. Για όλα τα άλλα που αναφέρεται κοιτάξτε στον καθρέπτη.

  2. έχετε λυσσάξει γιατί καταλαβαίνεται πως ξεπεραστήκατε σαν κόμμα ο ιστορικός σας λόγος και ρόλος ξεπεράστηκε ποια αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνεται, λυπάμαι για εσάς που είστε και πολιτική επιστήμων εκφράζεσται χειρότερα και απο του νεοδημοκράτες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ