Μίκα Ιατρίδη: «Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ερήμωση τους»

0
302

Μίκα Ιατρίδη: «Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ερήμωση τους».

Στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, στο ΕΒΕΑ, στην Αθήνα, παρευρέθηκε η π. Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν ο «Συντονισμός δράσεων για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών από τον κίνδυνο κατάρτισης των Δασικών Χαρτών με ένταξη σε αυτούς και αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων».

Στον απόηχο της κοινής συνεδρίασης, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε τα εξής:

«Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην ερήμωση τους. Το ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών είναι ζήτημα ζωής για τους νησιώτες. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει αυτήν την πολιτική θα καταδικάσει τους νησιώτες και τα νησιά μας σε οικονομικό μαρασμό.

Ούτε να καλλιεργήσουν ξανά θα μπορούν οι νησιώτες, αφού όλες, σχεδόν, οι εκτάσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δασικές. Πολύ περισσότερο, με την εφαρμογή των δασικών χαρτών, όπως αυτή έχει δρομολογηθεί, μπορεί να οδηγηθούμε, πρακτικά, και στη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των νησιωτών, αφού πολλές εκτάσεις, οι οποίες μέχρι πρόσφατα αξιοποιούνταν, δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει δασικό τμήμα εντός των εκτάσεων αυτών.

Ουσιαστικά, τίθεται σημαντικό ζήτημα σχετικά με την ευρύτερη ανάπτυξη μιας ακριτικής περιοχής, τόσο σημαντικής για τη χώρα μας, αφού οτιδήποτε έχει να κάνει με επένδυση, ή συναλλαγή που αφορά τη γη τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Εύχομαι, ο παριστάμενος αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλος, να άκουσε προσεκτικά τόσο τα επιχειρήματα, όσο και τις αγωνίες όλων των νησιωτών και να αντιλήφθηκε την κρισιμότητα του ζητήματος.

Επιτέλους, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο λίγο καιρό που της απομένει, πρέπει να σταθεί δίπλα στους νησιώτες και όχι απέναντι τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ