Ένα χρόνο φυλάκιση για διακεκριμένες κλοπές σε 26χρονο από την Κάλυμνο

0
232

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 26χρονος Καλύμνιος που κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για τον 26χρονο σε κλοπές κατ’ εξακολούθηση και του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Η σύλληψη του 26χρονου έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2018 από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου για μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής και τελικά διαπιστώθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις σε βάρος του.

Ειδικότερα, ο 26χρονος  στις 10.30 το πρωί της ημέρας της σύλληψής του, αφού πήρε τα κλειδιά ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου αφαίρεσε από αυτό ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Στη συνέχεια στις 7 παρά 20 το απόγευμα, «επισκέφθηκε» κατάστημα με είδη υγιεινής με σκοπό την κλοπή, ωστόσο έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην αστυνομία και λίγες ώρες αργότερα ο 26χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως. Από την προανάκριση της υπόθεση διαπιστώθηκε επίσης και  ότι την 1η Φεβρουαρίου 2018 στις 4.15 το απόγευμα  μπήκε σε σπίτι ημεδαπής στην Ενορία του Αγίου Θεολόγου από όπου και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.

Αλλά και κατά το χρονικό διάστημα από τις 27 Ιανουαρίου 2018 στις 6 το απόγευμα έως τις 11 το πρωί της επόμενης μέρας, ο δράστης μπήκε σε σπίτι ημεδαπού στην Ενορία Αγίου Μάμαντος στην Κάλυμνο και αφαίρεσε 4 κουτιά υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου, 4 κουτιά σκόνη απορρυπαντικού πλυντηρίου, 5 δοχεία μαλακτικού ρούχων, 8 δεκάδες χαρτιών υγείας, δέκα λευκές πετσέτες χεριών και άλλα οικιακά είδη συνολικής αξίας 250 ευρώ.
(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ