Δωδεκάνησα: Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο | Νέα ψυχρή εισβολή τη νέα εβδομάδα

0
434

Αραιές νεφώσεις σε όλα τα τμήματα που θα πυκνώνουν απο τις απογευματινές ώρες στα βορειότερα νησιά του νομού και θα σημειώνονται καταιγίδες ανα διαστήματα έως τα μεσάνυχτα.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα νοτιότερα τμήματα του νομού όπου αναμένονται επίσης καταιγίδες απο τα μεσάνυχτα.
Στην Πρωτεύουσα Ρόδο δεν αποκλείονται τις απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι που θα αφήνουν σύντομες μπόρες κυρίως στα ορεινά και τα ανατολικά τμήματα. Ενδέχεται να επηρεάζεται και η πόλη.
Τα φαινόμενα σταδιακά θα συνοδεύονται απο ηλεκτρικές εκκενώσεις ενώ δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στα βορειότερα πελάγη.

Οι θερμοκρασίες δεν θα μεταβληθούν :
Βόρεια : απο 14.. έως 16°C βαθμούς
Νότια : απο 15.. έως 17°C βαθμούς
Ορεινά : απο 12.. έως 15°C βαθμούς

Υγρασία : 60% – 92%

Κυριακή 13 Ιανουαρίου

Φαινόμενα θα σημειώνονται απο το ξημέρωμα στα βορειότερα και πάλι νησιά με την μορφή καταιγίδων ωστόσο σύντομα θα σταματούν και θα μετατοπίζονται προς τα νότια όπου και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα νησιά έως το μεσημέρι.
Για το υπόλοιπο του 24ώρου προβλέπονται μόνο νεφώσεις.
Στην Ρόδο δεν αποκλείονται ισχυρά περάσματα ανα διαστήματα έως το μεσημέρι που θα συνοδεύονται απο ηελκτρικές εκκενώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι συνεχίσουν να πνέουν απο νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 6-7 μποφόρ και απο το απόγευμα θα εξασθενούν με εξαίρεση την θαλάσσια περιοχή Ρόδου Καστελλορίζου που θα επιμένει το νοτιοανατολικό ρεύμα στα 6-7 μποφόρ έως αργά την νύχτα.

Οι θερμοκρασίες θα σημείωσουν πτώση την νύχτα :
Βόρεια : απο 9.. έως 15°C βαθμούς
Νότια : απο 10.. έως 16°C βαθμούς
Ορεινά : απο 7.. έως 14°C βαθμούς

Υγρασία : 57% – 87%

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε πως νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται στον νομό μας την νέα εβδομάδα ενώ προβλέπονται και πάλι χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2019

Πηγή:dimokratiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ