ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ο νεαρός Πολυχρόνης Σουσαφίρης ο τυχερός κολυμβητής που έπιασε το σταυρό στην Κάλυμνο– Η τελετή αγιασμού και κατάδυσης

0
249

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου σταυρού στο λιμάνι της Καλύμνου, σήμερα Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019,ημέρα των Θεοφανείων

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων, πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί στην προβλήτα μπροστά από την «Εθνική» και ο κόσμος είχε κατακλύσει την παραλιακή από την προβλήτα μέχρι και το Επαρχιακό Μέγαρο.

Εννέα (9) οι τολμηροί νεαροί που αψήφισαν το τσουχτερό κρύο  βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν το σταυρό.

Τυχερός ο νεαρός Πολυχρόνης Σουσαφίρης 

Πριν την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος  του Σεβ. Μητροπολίτου Παϊσίου, παρουσία των Τοπικών Αρχών και αρκετών πιστών  τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,  και ο καθαγιασμός των υδάτων εντός του Ναού.

Ακολούθως η ιερά πομπή με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και στρατιωτικού αγήματος, αλλά και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου  κατευθύνθηκε στον χώρο της προβλήτας όπου τελέστηκε η σχετική δέησις από τον Μητροπολίτη Παίσιο και ο καθαγιασμός των υδάτων διά της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Να σημειώσουμε την παρουσία τους στην τελετή του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά, του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη που ανελλιπώς για 40 χρόνια βρίσκεται την ημέρα των Θεοφανείων στην Κάλυμνο και του Καλυμνιακής καταγωγής πρώην βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη.

Σε επόμενη ενημέρωση θα παρουσιάσουμε πλούσιο ρεπορτάζ με video και φωτογραφίες από στη σημερινή τελετή.

Πηγή: kalymnos-news.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ