«Η πιο μεγάλη ανάγκη για την Τέλενδο είναι η άμεση επισκευή των ζημιών και η ανακατασκευή του λιμανιού»

0
153

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η πιο μεγάλη ανάγκη για την Τέλενδο είναι η άμεση επισκευή των ζημιών και η ανακατασκευή του λιμανιού»

«Η Πολιτεία πρέπει να στρέψει το βλέμμα της για λίγο στην Τέλενδο. Αυτό που θα πρέπει να κάνει άμεσα είναι να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επισκευή των ζημιών και την ανακατασκευή του λιμανιού στην ακριτική Τέλενδο, που αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του νησιού», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής κατέθεσε, μάλιστα, και σχετική Eρώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία επισημαίνει ότι, εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία κίνηση αναβάθμισης του λιμανιού της Τελένδου, το οποίο έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, ενώ, κάθε χρόνο, αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα αφού δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούνται από την κακοκαιρία.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Τελένδου»

Κύριε Υπουργέ,

Η Τέλενδος αποτελεί ένα ακριτικό νησί, ανατολικά της Καλύμνου, που συνδέεται καθημερινά με την Κάλυμνο με θαλάσσια συγκοινωνία.

Στο νησί ζουν 100 περίπου μόνιμοι κάτοικοι, ενώ υπάρχουν και κάποιοι ξένοι.

Το λιμάνι του νησιού αποτελεί καθοριστικό παράγοντα και για την τουριστική κίνηση, την ενίσχυση της επισκεψιμότητάς του, αλλά και τη ζωή σε αυτό το ακριτικό νησί.

Εδώ και 60 χρόνια, δεν έχει γίνει καμία κίνηση αναβάθμισης του λιμανιού της Τελένδου, το οποίο έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου, ενώ κάθε χρόνο αντιμετωπίζει, πρόσθετα, προβλήματα αφού δεν αποκαθίστανται οι ζημιές που προκαλούνται από την κακοκαιρία.

Η εικόνα του λιμανιού, σήμερα, με τις λακκούβες και τις ρωγμές αλλά και την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών, στα αλιευτικά αλλά και στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς την Κάλυμνο.

Στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στους κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού είναι να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την ανακατασκευή του λιμανιού στη Τέλενδο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία και να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες για την επισκευή των ζημιών και την ανακατασκευή του λιμανιού στην Τέλενδο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ