Ρόδος: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο καθηγητής – επιχειρηματίας Βασίλης Καμπυλαυκάς

0
1420

Αύριο Παρασκευή στις 4 το απόγευμα η κηδεία του

Συγκλονισμένη η Ροδιακή κοινωνία, πληροφορήθηκε για την απώλεια του αγαπημένου καθηγητή και μεγάλου επιχειρηματία Βασίλη Καμπυλαυκά.

Ο Βασίλης Καμπυλαυκάς γεννήθηκε στην Αρκαδία το 1941. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας και ορφανός από πατέρα κατόρθωσε από νωρίς να πολεμήσει την φτώχεια και την αμορφωσιά. Εκδιώχθηκε επί χούντας  για τα πολιτικά του πιστεύω τα οποία κράτησε και τίμησε για πάντα.  Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοχημείας του πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε την λαμπρή του σταδιοδρομία στον χώρο της εκπαίδευσης.

Μετακόμισε στην Ρόδο το 1971 και την αγάπησε σαν πραγματική του πατρίδα. Αμέσως διακρίθηκε ως ένας από τους πιο αγαπητούς και φωτισμένους καθηγητές. Η αγάπη του για την διδασκαλία κατόρθωσε να κάνει ακόμα και τους πιο αδιάφορους , να αγαπήσουν την μάθηση. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας εξαιρετικά καλός άνθρωπος και αληθινός φίλος που είχε βοηθήσει πληθώρα συνανθρώπων μας. Διατέλεσε για χρόνια μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και υποστήριξε με σθένος τους αδυνάτους.

Ο Βασίλης Καμπυλαυκάς όμως υπήρξε και ένας λαμπρός επιχειρηματίας. Ανέδειξε και στήριξε την επιχειρηματικότητα στην Ρόδο προκαλώντας με το ήθος του σεβασμό ακόμα και στους ανταγωνιστές του. Υπήρξε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Οραματιστής, τολμηρός και πρωτοπόρος συνέδεσε το επιχειρείν με την ανθρωπιά.

Δίκαιος , μεγαλόκαρδος και αγωνιστής. Ένας αυθεντικός άρχοντας.

Ο Βασίλης Καμπυλαυκάς όμως ήταν πάνω από όλα ένας τρυφερός σύζυγος και στοργικός πατέρας. Η οικογένεια του τον αποχαιρετά την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Ροδίνι.

Η οικογένεια του επιθυμεί, αντί στεφάνου, να συγκεντρωθούν χρήματα στην εκκλησία υπέρ του Παιδικού χωριού SOS και της Κιβωτού του Κόσμου.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 4 το απόγευμα από τον  ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Ροδίνι.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ