Κάλυμνος: Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 Χρόνια ΚΚΕ – 50 Χρόνια ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

4
370

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ», στο νησί της Καλύμνου. Το σύνθημα του φεστιβάλ «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ … Δύσκολος δρόμος! σίγουρος δρόμος … Τώρα είναι δικό σου αυτός ο δρόμος» έφτασε το Σάββατο 1η Σεπτέμβρη στην πλατεία Χριστού με πλούσιο πολιτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξε με συναυλία από νεανικό σχήμα του νησιού ενώ συνεχίστηκε με χαιρετισμό από την Δέσποινα Γουρλά, γραμματέα της Οργάνωσης Καλύμνου της ΚΝΕ.

Την σκυτάλη πήρε το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το οποίο συγκίνησε και ήταν αφιερωμένο στην 100χρονη ζωή και δράση του ΚΚΕ.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Λάππα, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, την πλούσια πείρα από την 100χρονη πορεία του Κόμματος και την 50χρονη της ΚΝΕ που είναι όπλο για τη σημερινή πάλη των νέων κομμουνιστών, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με νησιώτικο γλέντι από τον  Θοδωρή Χαλιπίλια και τον Γιώργο Πονήρη.

Στο χώρο επίσης υπήρχαν θεματικές εκθέσεις, αλλά και μεγάλη έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» που κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου ΚΕΘΕΑ «ΑΡΙΑΔΝΗ», με δραστηριότητες για την πρόληψη και την ενημέρωση κατά των ναρκωτικών.

Ξεχωριστό ρόλο, ενδιαφέρον και κέφι είχε ο χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου», που ήταν αφιερωμένος στον ένα χρόνο από την έκδοση του περιοδικού, ενώ παράλληλα εξελίσσονταν δραστηριότητες για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας με πειράματα φυσικής και χημείας.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σημαντική η συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ.
    Είναι η μόνη νεολαία που έχει καθαρή θέση ενάντια στα ναρκωτικά. Συγχαρητήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ