Κως: 27χρονος που καταδικάστηκε για κατοχή 5 κιλών χασίς & ένα δενδρύλλιο κάνναβης ζητά να αφεθεί ελεύθερος

3
3791

Να αφεθεί ελεύθερος ζητά από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος που έχει καταδικαστεί για περισσότερα από πέντε κιλά χασίς και ένα δενδρύλλιο κάνναβης,  τα οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σπίτι,  όπου διέμενε μαζί με τον 52χρονο πατριό του!

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς πριν από μερικούς μήνες του επιβλήθηκε «βαριά» ποινή από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (Μεταβατικό Κω), έχει καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του αυτής, η οποία θα εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), πριν από δύο χρόνια και εκδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στην Κω. Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε ο 27χρονος μαζί με τον 52χρονο πατριό του και τους επιβλήθηκε, ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον 27χρονο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και φυλάκιση 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα στον 52χρονο πατριό.

Μετά την απόφαση αυτή, ο 27χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή ενώ παράλληλα κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 13 Οκτωβρίου 2016 το πρωί όταν οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο σπίτι των δύο ανδρών στην πόλη της Κω.

Εκεί στο πατάρι του σπιτιού οι δράστες είχαν διαμορφώσει ένα χώρο ως αποθήκη όπου και εντοπίστηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν 8 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 5.158 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης!
Επίσης οι αστυνομικοί εντόπισαν και σε χωράφι που ανήκει στην οικογένεια ένα ακόμη δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 95 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε μαζί με τις λοιπές ουσίες των ναρκωτικών.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω,  ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τους παρέπεμψε στην ανάκριση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή: rodiaki.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με τον νόμο Παρασκευόπουλου όλοι έξω, έμποροι και καλλιεργητές. Καθαρή δουλειά χωρίς ΦΠΑ και φόρους...

    Τι τον κλείσετε μέσα, θέλει να ασχοληθεί με την παραγωγική καλλιέργεια…. Εδώ τον ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ που σκότωσε 11 ανθρώπους τον απολύουν σε δυο χρόνια για να ασχοληθεί με την μελισσοκομία…

  2. Ας βάλει ο κάθε νοήμων πολίτης το χέρι στην καρδιά και να ψηφίσει...

    την αποπομπή αυτού του μορφώματος ,που διαίρεσε τόσο την Κοινωνία,που διέλυσε τα πάντα,που έφερε ξανά τον εμφύλιο στο Έθνος,που χαϊδεύει οτιδήποτε ξένο..που καταχρέωσε όλους τους μικρούς με καταδρομικό κλεφτοπόλεμο ,που ανοίγει την πόρτα στους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών.Θα περάσουν χρόνια για να αποτιμηθεί μια τέτοια διακυβέρνηση που δήμευσε τα πάντα,που ξεπούλησε όλα στους ξένους,ΗΡΘΕ η ώρα της απόφασης.

  3. ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ