Λέρος: Αποκαλύψεις σοκ από τον μεγάλο γιο της οικογένειας: Καταλήγαμε στο νοσοκομείο από το ξύλο – Κακοποιούσε σεξουαλικά τον αδελφό μου

3
2705

Ο μεγάλος γιος των τεράτων της Λέρου μιλά στο protothema.gr για τη φρίκη που ζούσε εκείνος και τ΄αδέλφια του- Προφυλακίστηκαν οι «γονείς» μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια της Κω

Το ατελείωτο κουβάρι της φρίκης και της βίας  που έζησε ο ίδιος και τ’ αδέλφια του κυρίως στα χέρια του πατέρα του περιγράφει στο protothema.gr ο μεγαλύτερος γιος των τεράτων της Λέρου.

«Είναι όλα αλήθεια», λέει και περιγράφει τους ανελέητους ξυλοδαρμούς που υφίστατο ο ίδιος, αλλά και η μητέρα του, όπως λέει. Μάλιστα, ο 27χρονος υποστηρίζει ότι η μητέρα του «δεν φταίει, απλά φοβόταν πολύ». Ο νεαρός, ρίχνει όλη την ευθύνη στον πατέρα του, περιγράφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του 24χρονου, σήμερα, αδελφού του, παιδιού με νοητική υστέρηση. Ο ίδιος είχε καταφέρει να απελευθερωθεί από τον πατέρα- δεσμώτη, φεύγοντας από το σπίτι- κολαστήριο.

Ο τρόπος που μιλά για τη μητέρα του, δείχνει ότι ίσως εκείνος δεν πρόλαβε να ζήσει τη «μετάλλαξή» της και από το φοβισμένο πλάσμα που περιγράφει, εξελίχθηκε σε συνεργό του συζύγου της, αφού όπως είπαν στις προανακριτικές τους ομολογίες πατέρας και μάνα «απολάμβαναν» την κακοποίηση των παιδιών τους.

«Είναι όλα αλήθεια. Μας χτυπούσε ο πατέρας μου, μας έσπαγε στο ξύλο ειδικά εμένα και τη μητέρα μου. Η μητέρα μου γνώριζε αλλά φοβόταν πάρα πολύ και δεν μιλούσε. Δεν φταίει η μητέρα μου απλά φοβόταν πολύ. Ο πατέρας μου έκανε διάφορες χειρονομίες στον αδερφό μου , τον παρενοχλούσε σεξουαλικά συνέχεια. Από το πολύ ξύλο είχαμε φτάσει συο σημείο να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο. Εμένα με ειχε χτυπήσει με φτυάρι στο κεφάλι και τον αδερφό μου με ξύλο», λέει ο 27χρονος στο protothema.gr.

Περιγράφοντας τον πατέρα του, ο νεαρός λέει: «Ο πατέρας μου είναι ένας νευρικός και μοναχικός άνθρωπος. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να είναι καλά τα ζώα του , εκείνος και η δουλειά του. Δεν τον ενδιέφεραν τα παιδιά του, δεν νιώσαμε ποτέ αγάπη από τον πατέρα».

Η ηλικίας 13,5 ετών αδελφή του, όπως λέει ο ίδιος στο protothema.gr, είχε προσπαθήσει τον περασμένο Νοέμβριο να του μιλήσει. Ωστόσο, αρχικά δεν ανοίχτηκε και του είπε μόνο ότι «ο μπαμπάς μου κάνει χειρονομίες».
Όπως αποκαλύπτει ο 27χρονος, το κορίτσι μίλησε λίγο αργότερα: «Η αδερφή μου, μου ανέφερε τον Νοέμβριο ότι ο πατέρας μου της κάνει χειρονομίες αλλά δεν το ανέφερα πουθενά, μόνο στη θεία μου και μετά είπε οτι ο μπαμπάς με βιάζει. Τη ρωτούσα την αδερφή μου, τι έχεις; Δεν έτρωγε καθόλου , δεν ήταν καλά. Ήταν σε χάλια κατάσταση. Τελικά, με κάλεσε η θεία μου και μου είπε οτι συμβαίνει αυτό στην αδερφή σου και έχω καταγγείλει τον πατέρα σου. Μου είπε ότι έπρεπε να πάω κι εγώ να κάνω κατάθεση. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα».

Σημειώνεται ότι τα τέρατα της Λέρου οδηγήθηκαν νωρίτερα ενώπιον της ανακρίτριας Κω, η οποία τους όρισε συνηγόρους από τον τοπικό δικηγορικό σύλλογο, με δεδομένο ότι ουδείς δέχθηκε να αναλάβει αυτοβούλως την υπεράσπισή τους. Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι και παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο ο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο», είπε ο μεγάλος γιος της οικογένειας.

Ο ίδιος ανέφερε στην εκπομπή ότι η μητέρα του είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, «μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό, τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε».

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή. Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου», είπε όταν ρωτήθηκε για την σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν ο μικρός γιος και η κόρη από τον πατέρα τους.

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της, «δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν», κατέληξε.

Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία»

Εξομολόγηση – σοκ του 27χρονου παιδιού της οικογένειας στη Λέρο: «Ο πατέρας μου μας έσπαγε στο ξύλο και παρενοχλούσε σεξουαλικά τον αδερφό μου»

Λέρος: Αποκαλύψεις από τον μεγάλο γιο της οικογένειας

Τι λέει το Παίδων «Αγία Σοφία» για τον ιατρικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί η ανήλικη από τη Λέρο

Το νοσοκομείο Παίδων»Η Αγία Σοφία» είχε επισκεφθεί πριν από ένα χρόνο η ανήλικη από τη Λέρο, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους ίδιους της τους γονείς.

Μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση κακοποίησης το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Η ανήλικη Μ.Δ προ έτους προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας για παιδοψυχιατρική εκτίμηση και πλήρη ιατρικό έλεγχο, κατόπιν εκθέσεως της Κοινωνικής Υπηρεσίας Κ.Θ.Κ.Υ. Λέρου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας της ανήλικης στο Νοσοκομείο από τον ιατρικό έλεγχο δεν προέκυψε κάτι το παθολογικό. Από την παιδοψυχιατρική αξιολόγηση διαπιστώθηκαν συνθήκες ενδοοικογενειακής δυσλειτουργίας, μη συνδεόμενες με ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Το παιδί επέστρεψε στο οικογενειακό περιβάλλον με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Κω σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία της Λέρου και με την προϋπόθεση η ανήλικη να παρακολουθείται από Ψυχολόγο και η οικογένεια να βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας Λέρου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑΣ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΟΝΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΤΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΡΔΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ;;;ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ…. ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΓΟΝΕΙΣ .

    • Άντε πάλι το βιολί σου εσύ νούμερο και οι κλειστές πλούσιες πόρτες. Ρεζίλι γίνεσαι και όλοι γελάνε μαζί σου με τις εμμονές σου. Άντε να σου γράψουν καμία αγωγή, γιατί έχεις καταντήσει ψυχιατρικό περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ