Εργατικό Κέντρο για Αναπτυξιακό συνέδριο: Φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες

0
68
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ώρα που εντείνονται οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και άλλους, στο πλαίσιο των σκληρών ανταγωνισμών για το ποια μεγάλη ή μικρότερη δύναμη θα κυριαρχήσει στους δρόμους της ενέργειας ,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συυνεχίζοντας στον δρόμο της “εικονικής” πραγματικότητας έρχεται με το 13 Περιφερειακό Αναπτυξιακό συνέδριο στις 16 & 17 Απριλη , να τάξει φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνεται στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής!

Καμία ανοχή στα παραμύθια για την ανάπτυξη που έρχεται στη μεταμνημονιακή εποχή της κυβέρνησης

Καμία εμπιστοσύνη στον σχεδιασμό για αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή

Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που μας τάζουν όταν

Tα Δωδεκάνησα στέφονται νικητές εσόδων με το κλείσιμο της περσινής καλοκαιρινής περιόδου. Οι εκτιμήσεις είναι ήδη ενθουσιώδεις για το κλείσιμο των εισπράξεων για την φετινή σαιζόν με το κύριο βάρος να πέφτει σε Ρόδο και Κω

Έσοδα που αυξάνουν τα ταμεία των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων (ξενοδοχείων-τουριστικών πρακτορείων-ναυτιλιακών & αεροπορικών εταιρειών )

Έσοδα που στηρίζονται στους μισθούς πείνας των εργαζομένων στον τουρισμό,στις ατομικές συμβάσεις των 586 & 511 ευρώ,στην κατάργηση του ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης , στις ξεχαρβαλωμένες εργασιακές σχέσεις, στη επέκταση και μονιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας για την οποία πολλά είχε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση

και σήμερα εφαρμόζει και χειροτερεύει αποκαλώντας λάθη και στρεβλώσεις του παρελθόντος τις ΣΣΕ, το δικαίωμα στην απεργία, την σύνταξη .

Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που μας τάζουν όταν

Η μετακίνηση ακτοπλοϊκή ή αεροπορική των νησιωτών είναι πανάκριβη και όποτε βολεύει το ακτοπλοϊκό μονοπώλιο ή την αεροπορική εταιρεία

Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που μας τάζουν όταν

Μας πνίγουν τα χαράτσια και οι λογαριασμοί. Οι απλήρωτες δόσεις στις τράπεζες και στην ΔΕΗ. Οι πλειστηριασμοί εργατικών σπιτιών που εγκαινιάζονται ηλεκτρονικά την Πρωτομαγιά (!!!) και το κόψιμο ρεύματος πάνε σύννεφο,ακόμη και τις ημέρες του Πάσχα. Το ήδη ακριβό καλάθι της νοικοκυράς θα γίνει αβάσταχτο κόστος για την εργατική οικογένεια με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας.

Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που μας τάζουν όταν

Τα νοσοκομεία μας,τα ΚΥ,ακόμη και στην Ιπποκρατική Κω, συνεχίζουν να λειτουργούν με επικίνδυνες ελλείψεις σε ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό προσωπικό. Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη καρδιολόγου και άλλων σημαντικών ειδικοτήτων που αναγκάζουν τους κατοίκους σε πολυέξοδες μετακινήσεις και ακριβοπληρωμένες παροχές υγείας σε ιδιωτικές δομές.

Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που μας τάζουν όταν

Οι αποκαταστάσεις σε βασικές υποδομές του νησιού ,από τον περσινό σεισμό δεν έχουν ξεκινήσει. Η μόνη εγγύηση για την λειτουργία και των 3 σχολείων που βγήκαν εκτός,είναι οι αγώνες και πιέσεις των μαθητών-γονιών-εκπαιδευτικών ,φέρνοντας για άλλη μια φορά στην επιφάνεια την πικρή αλήθεια πως στην οικονομία του κέρδους ολοκληρωμένη αντισεισμική πρόληψη και σχεδιασμός είναι περιττά.

Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που μας τάζουν όταν

η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να μετρά τα συχαρίκια για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της για το 2% για εξοπλιστικές δαπάνες όταν ο λαός στενάζει .Συνεχίζει να βαθαίνει την επικίνδυνη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, παρέχει όλες τις σχετικές «διευκολύνσεις» συμμετέχοντας στο σχεδιαζόμενο έγκλημα, διαθέτοντας βάσεις, υποδομές και άλλα μέσα υποστήριξης, μετατρέποντας την χώρα μας ορμητήριο για τις δολοφονικές βόμβες και πρώτο στόχο σε περίπτωση σύρραξης ή γενικευμένου πολέμου. Ενώ οι ευθύνες για τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά μας με τα προβλήματα που προκαλεί αυτό στους ίδους όσο και στους κατοίκους έχει την υπογραφή της συγκυβέρνησης με την περίφημη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το κάλεσμα του ΝΑΤΟ στα νερά του Αιγαίου.

Η ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που τσακώνονται ποιος τα “κάνει όλα και συμφέρει”,είναι ανάπτυξη που απαιτεί και πατάει πάνω στην κατάργηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Είναι ανάπτυξη που τσακίζει τις ζωές μας και δεν διστάζει να τις θυσιάσει κρέας στα κανόνια των εκμεταλλευτών μας.

Το 13ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ν. Αιγαίου προστίθεται στην λίστα των επιχειρηματικών συνεδρίων -φιέστες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει το στοίχημα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της συναίνεσης του λαού την ώρα που ετοιμάζεται να υπογράψει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη!

Το Εργατικό Κέντρο Β.Συγκ/τος Δωδ/σου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να απορρίψουν αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς

Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους! Να δυναμώσουν την πάλη για τις ΣΣΕ, για αποκατάσταση του κατώτερου μισθού,για την προστασία της εργατικής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ,για την εφαρμογή του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά,για προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, στους πολέμους για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, για να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγουν οι νατοϊκοι φονιάδες από το Αιγαίο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να φέρει τη νίκη των λαών για κατάργηση της εκμετάλλευσης ,ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,για την λαϊκή ανάπτυξη και πρόοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ