Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στη Νίσυρο

0
89

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η συνέχιση του προγράμματος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου είναι ένα θέμα που ταλανίζει την κοινωνία της Νισύρου και ιδιαίτερα τους επαγγελαματίες του νησιού.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με πρόσφατη απόφασή του δικαίωσε την ένσταση του Δήμου μας σχετικά με τη νομιμότητα της από 22/6/2017 τετραετούς (2017-2020) Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Νισύρου και του Δήμου Ρόδου, σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία του ευρωπαϊκού προγράμματος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ).

Συνεπώς αίρεται η εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί από τη μη θεώρηση εκ μέρους του Επιτρόπου του χρηματικού εντάλματος του Δήμου Νισύρου και δρομολογούνται σύντομα οι εκταμιεύσεις εκ μέρους των τριών εταίρων.

Επιπλέον εξασφαλίζεται η ομαλή χρηματοδότηση του προγράμματος του ΜΙΚ έως το 2020, γεγονός που θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος. Το ΜΙΚ θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα να προσφέρει στην τοπική μας οικονομία, αλλά και στη διεθνή προβολή του μοναδικού νησιού μας.

Το φετινό πρόγραμμα, MFI Script 2 film Workshops 2018, θα ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιουλίου, εγκαινιάζοντας έτσι όπως κάθε χρόνο από το 2000 την τουριστική μας περίοδο. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.mfi.gr/script2film-workshops.html

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αίσια έκβαση μιας δυσάρεστης και περίπλοκης κατάστασης που ταλαιπωρεί από καιρό το νησί μας. Χάρις στις συντονισμένες ενέργειες όλων μας δόθηκε η καλύτερη δυνατή λύση και δικαιώθηκε ένα πάνδημο αίτημα των επαγγελματιών της Νισύρου.

Ο Δήμαρχος

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ