Δήμος Νισύρου: Τιμή για το νησί μας η εκλογή του Μ. Χαρτοφύλη στο αξίωμα του Δικαστή Ν. Υόρκης | Εφαρμογή Μεταφορικού Ισοδύναμου

0
444

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Η Νίσυρος είναι μεταξύ των 32 νησιών που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός. Το μέτρο θα διασφαλίζει την ισοστάθμιση του κόστους μεταφοράς με αυτό της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο για τους νησιώτες και για τα εμπορεύματα που πηγαίνουν από και προς τα νησιά, με στόχο οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας να απολαμβάνουν τιμές σε προϊόντα και μεταφορές, όπως και οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας, με επιδότηση του κόστους. Ο δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στην έκδοση της 2ας Ιανουαρίου 2018, με τίτλο «Αναγκαίο το Μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη Νησιωτική Ελλάδα», αναφέρει σχετικά: «Το μεταφορικό ισοδύναμο θα εναρμονίζει το κόστος μετακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων. Για τον σκοπό αυτό θα συνυπολογιστούν αντικειμενικοί δείκτες, όπως η τιμή της χερσαίας μεταφοράς ανά χιλιόμετρο, που θα βοηθούν στην ισοτιμία του δυσανάλογου κόστους θαλάσσιας μεταφοράς σε σχέση μ’ αυτό της χερσαίας. Ένα μέτρο για το οποίο πάλεψε πολύ ο αείμνηστος δήμαρχος της Τήλου, Τάσος Αλειφέρης, αλλά δεν πρόλαβε να το δει να εφαρμόζεται παρά τις εξαγγελίες όλων των τότε κυβερνώντων. Για τη Νίσυρο, για παράδειγμα, με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, το κόστος του εισιτηρίου από τον Πειραιά θα είναι το ίδιο με το κόστος του εισιτηρίου με λεωφορείο από την Αθήνα στον Βόλο…».

Το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου αποτελεί μέρος της «Νησιώτικης Πολιτικής» που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο, την 13η Δεκεμβρίου 2016.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΗ ΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Με μεγάλη χαρά και συνάμα υπερηφάνεια οι απανταχού Νισύριοι πληροφορηθήκαμε την επάξια εκλογή του κ. Μιχάλη Χαρτοφύλη, υιού του Γιάννη Χαρτοφύλη και της Άννας Κανδύλη από τα Νικειά, στο αξίωμα του Δικαστή στο Αστικό Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η επιλογή του κ. Χαρτοφύλη δεν ήταν τυχαία αλλά αποτέλεσε προϊόν της άριστης επιστημονικής του κατάρτισης και της ευδόκιμης επί σειρά ετών παρουσίας του στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Άξιοι συγχαρητηρίων οι γονείς τους, ο αείμνηστος πατέρας του που από ψηλά θα αγάλλεται και η εν ζωή μητέρα του, που γαλούχησαν τα παιδιά τους και έδειξαν σε αυτά το δρόμο της αρετής και της προόδου.

Μαζί με τα συγχαρητήρια μου εύχομαι στον αγαπητό μου κ. Χαρτοφύλη καλή δύναμη, και να συνεχίσει επάξια στο δρόμο που έχει χαράξει ο επίσης πατριώτης μας κ. Νικόλαος Τσουκαλάς φθάνοντας στα ανώτατα σκαλοπάτια της Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισυρίων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ