Αθώοι λόγω αμφιβολιών δύο κατηγορούμενοι για βιασμό (ο ένας στην Κω)

0
148

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, που κατηγορήθηκαν για βιασμό και δικάστηκαν ερήμην.
Πιο συγκεκριμένα με απόφαση, που έλαβε το λαϊκό δικαστήριο κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας λαϊκός δικαστής) κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών ένας υπήκοος Αλβανίας, που διέμενε στα Μάσαρη.
Το θύμα ηλικίας 14 ετών, διέμενε στην οικία της θείας της και την 12η Οκτωβρίου 1998 ο κατηγορούμενος, που περνούσε έξω από την οικία, την συνάντησε και την ρώτησε αν δουλεύει το πλυντήριό τους. Η ανήλικη απάντησε αρνητικά και τότε την κάλεσε στην οικία του για να καθαρίσει κάποια σεντόνια.
Η ανήλικη μετέβη στην οικία του και τότε ο κατηγορούμενος μπήκε σε ένα δωμάτιο και βγήκε από αυτό φορώντας μια μπλούζα και το εσώρουχό του. Κλείδωσε την πόρτα και αιφνιδίασε την ανήλικη, όταν προσπάθησε να ασελγήσει πάνω της και όταν αντέδρασε, φέρεται να την βίασε.
Αφού τελείωσε την άφησε να φύγει και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ανήλικη ενημέρωσε την θεία της, που με την συνδρομή ενός ημεδαπού κατήγγειλαν τον βιασμό στο ΑΤ Αρχαγγέλου.
Aπό την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η φερόμενη ως θύμα είχε πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις της, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνηγορούν στο ό,τι υπήρξε βιασμός.

Στην δεύτερη υπόθεση, που εκδικάστηκε χθες, αθώος λόγω αμφιβολιών, με ομόφωνη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, κρίθηκε ένας 62χρονος ημεδαπός, πρώην κάτοικος Κω.
Η φερόμενη ως θύμα, διατηρούσε σχέσεις μαζί του και συζούσαν. Ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως τραγουδιστής, ενώ την είχε βοηθήσει επαγγελματικά.
Την 6η Αυγούστου 2002 το βράδυ ο κατηγορούμενος την είδε σε ένα εστιατόριο στο Ψαλίδι της Κω με ανδρική παρέα.
Το ίδιο βράδυ συναντήθηκαν και είχαν ερωτική επαφή, ενώ στην πορεία διαπληκτίστηκαν και ο κατηγορούμενος φέρεται να την χτύπησε.
Η φερόμενη ως θύμα τον κατήγγειλε για βιασμό, πράξη που ο ίδιος αρνείται.
Διατείνεται συγκεκριμένα ότι την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία, σκίζοντάς της τα ρούχα κι ότι βγήκε γυμνή από το σπίτι στο δρόμο και αναζητούσε βοήθεια. Επιβιβάστηκε σε ένα ταξί και πήγε στην οικία της μητέρας της με την συνδρομή της οποίας υπέβαλαν εις βάρος του μήνυση στο ΑΤ Κω.

– Το δικαστήριο έκρινε τέλος ως απαράδεκτη την εισαγωγή υπόθεσης σε δίκη με κατηγορούμενο έναν 40χρονο Αλβανό, αγνώστου διαμονής, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί η εκτέλεση εντάλματος σύλληψης.
Ο κατηγορούμενος, ήταν εξάδελφος εξ αγχιστείας της φερόμενης ως θύματος, ηλικίας σήμερα 28 ετών.
Την 20η Δεκεμβρίου 2005 και περί ώραν 08.00, ενώ η ανήλικη τότε πήγαινε στο σχολείο της, είδε τον κατηγορούμενο στο αυτοκίνητό του. Της πρότεινε να την μεταφέρει στο σχολείο κι εκείνη δέχτηκε. Φέρεται να μην κατευθύνθηκε όμως προς το σχολείο αλλά να την οδήγησε προς άγνωστη κατεύθυνση κι όταν αντέδρασε να την καθησύχασε ότι την πήγαινε πρώτα για μια βόλτα.
Φέρεται να την οδήγησε σε ερημικό σημείο στα Κοσκινού και να ασέλγησε σε βάρος της. Φέρεται ακόμη να απείλησε ότι θα την σκότωνε κι όταν βγήκε από το αυτοκίνητο για να διαφύγει να την ακινητοποίησε στο καπό του αυτοκινήτου και να την βίασε με την χρήση προφυλακτικού.
Αφού τελείωσε την πράξη του φέρεται να την οδήγησε στη Λίνδο και να ζήτησε να τηλεφωνήσει στους γονείς της και να τους πει ότι δεν θα γύριζε στην οικία της.
Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας την άφησε στην οικία της και ακολούθως η φερόμενη ως θύμα και ο πατέρας της υπέβαλαν εις βάρος του μήνυση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ