Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Απίστευτες καταγγελίες για τη NOVARTIS από κάτοικο της Ρόδου… «Όλοι ήξεραν αλλά...

Απίστευτες καταγγελίες για τη NOVARTIS από κάτοικο της Ρόδου… «Όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν μιλούσε»

1
434

 

Στοιχεία «φωτιά»  για το πώς λειτουργούσαν σε βάρος του δημοσίου φαρμακευτικές εταιρίες, χρεώνοντας υπέρογκα ποσά τα προηγούμενα χρόνια στο δημόσιο, ισχυρίζεται  κάτοικος του νησιού μας, ότι είχαν κατατεθεί εδώ και πολλά χρόνια  στις αρμόδιες αρχές και τους φορείς,  χωρίς ωστόσο να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση.

Πρόκειται για τον κ. Πάνο Σοροπίδη, ο οποίος μιλώντας χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Σαμιωτάκη (Notos News) επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι άτομο το οποίο γνωρίζει και ο οποίος υπηρέτησε ως υψηλόβαθμό στέλεχος σε φαρμακευτική εταιρία, είχε καταγγείλει αηδιασμένος όλο αυτό το «πάρτι» που είχε στηθεί σε βάρος των δημόσιων ταμείων και της κοινωνίας μας από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο ίδιος μάλιστα παρά το γεγονός ότι ήταν τεχνικός διευθυντής της πολυεθνικής εταιρίας, αναγκάστηκε να παρατηθεί διαπιστώνοντας τι ακριβώς συνέβαινε, προκειμένου έτσι να μην βρει τον μπελά του.

Όπως επισήμανε ό ίδιος, όλα ξεκίνησαν μετά την ρήση του Θεόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε.»

«Δεν τα φάγαμε μαζί και ιδού τα στοιχεία που υπάρχουν» είχε απαντήσει το υψηλόβαθμό στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρίας, με επιστολή την οποία ισχυρίζεται ότι είχε αποστείλει στον πρώην υπουργό. Η απάντηση που ακολούθησε ήταν (σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξε) ήταν ότι το θέμα προωθείται αρμοδίως.

Αμέσως μετά, το ίδιο πρόσωπο, όπως αποκάλυψε ο κ. Πάνος Σοροπίδης, επικοινώνησε με εισαγγελείς και δικαστικούς καθώς επίσης και με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Επικοινώνησε επίσης και ενημέρωσε με βουλευτές μας  και δημοσιογράφο που αργότερα έγινε και ευρωβουλευτής.

Κάποια στιγμή μάλιστα, ο ίδιος έκανε και κλειστή ενημέρωση με σλάιτς παρουσιάζοντας τα στοιχεία του σε κύκλο δικών του ανθρώπων, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει. Κατέθεσε μάλιστα συγκεκριμένη έγγραφη πρόταση για να στείλει το αρμόδιο υπουργείο εξώδικο προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρίες με το οποίο να ζητούνταν να επιστραφούν πίσω τα δισσεκατομμύρια που με παράνομο και δόλιο τρόπο είχαν εισπραχθεί.

Δεν έγινε γνωστό αν ο ίδιος κατήγγειλε πολιτικά πρόσωπα ή αν είχε στοιχεία σε βάρος τους.

Βλέποντας ότι κανείς δεν κινούνταν όπως θα έπρεπε σε βάρος των εταιριών και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, παραιτήθηκε από την προσπάθεια πριν από τρία περίπου χρόνια.

Σύμφωνα πάντα με τον κο Σοροπίδη, το πρόσωπο αυτό κλήθηκε εκ νέου πριν από ενάμιση χρόνο και έδωσε κατάθεση αρμοδίως, αποκαλύπτοντας το πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με εμπλεκόμενους γιατρούς και στελέχη σε καίριες θέσεις του δημόσιου τομέα.

Η δημόσια ανάρτηση του κ. Σοροπίδη
Εκτός από τα όσα κατήγγειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό Notos News και τον Κώστα Σαμιωτάκη, ο κος Πάνος Σοροπίδης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FaceBook:

“Δεν γνωρίζω αν οι πολιτικοί που κατονομάζονται από τρεις μάρτυρες και πέφτουν από τα σύννεφα, είναι πραγματικά ένοχοι δωροδοκίας από την αμαρτωλή πολυεθνική.

Γνωρίζω όμως πως ένας από εμάς προσπαθούσε -εις μάτην- να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του κράτους προς όφελος της κοινωνίας την οποία οφείλει να υπηρετεί. Το κράτος των πολιτικών με τις θιγμένες υπολήψεις, τις κομματικές συμμορίες τους, πλήθος βουλευτών, Δικαιοσύνη, υπουργοί και υπουργεία, κρατικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να λαμβάνουν από το 2010 καταιγισμό αποκαλυπτικών πληροφοριών για τις αριστοτεχνικές απάτες των φαρμακευτικών που έστηναν εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Απάτες εκτιμώμενες σήμερα στα 23 δις ευρώ, τις καταστροφικές συνέπειες των οποίων απολαμβάνουμε.

Όλοι οι παραπάνω διέθεταν εδώ και χρόνια όλα τα στοιχεία και τον κατάλληλο άνθρωπο για μια «δεμένη υπόθεση» ώστε να ξεσκίσουν πολυεθνικούς απατεώνες όπως η Νovartis και τα κυκλώματα από όπου προέρχονται οι τρεις κουκουλοφόροι. Αυτούς που θίγουν υπολήψεις μερικών εκ των «αγίων» του ολιγαρχικού μας βίου. Αυτούς που ενώ γνώριζαν και μπορούσαν επί χρόνια αδρανούσαν. Τους λόγους τους ξέρουν αυτοί. Είναι όμως η δική σου ψήφος αδελφέ που θα τους αθωώσει και θα τους επανανομιμοποιήσει να κάνουν τα ίδια εις βάρος ημών και των επόμενων γενεών. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη σοβαρότητα της κατάστασης.”

Πηγή : rodiaki.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. για τους δικούς μας γιατρούς της Κω που τα έπαιρναν από τη Νovartis θα μιλήσουμε κάποια στιγμή η δεν ήρθε η ώρα. Για να ψάξουμε τι συνταγογραφούσαν αυτοί που εμφανίζονται με ανεξήγητο πλουτισμό τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αυτοί που λόγω θέσης συνταγογραφούσαν εκατοντάδες φάρμακα τη βδομάδα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ