Αθώος ο 53χρονος για την απόπειρα βιασμού πρώην φίλης του στην Κω

0
348

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου ο 53χρονος που κατηγορούνταν για απόπειρα βιασμού σε βάρος της πρώην φίλης του.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει την Τρίτη (6 Φεβρουαρίου) ωστόσο διεκόπη για χθες και διατάχθηκε από το δικαστήριο η βίαιη προσαγωγή της 53χρονης καταγγέλλουσας η οποία δεν είχε εμφανιστεί.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες το πρωί και ενώπιον της κατέθεσε αρχικά η 53χρονη η οποία ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύντροφος της την χτύπαγε, και την κακομεταχειρίζονταν.

Η ίδια περιέγραψε ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και την ημέρα που ο 53χρονος επιχείρησε να τη βιάσει, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο γιατί δεν έφερε μώλωπες ή άλλα σημάδια άφησε να εννοηθεί ότι ξέρει ο κατηγορούμενος πώς να το κάνει λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι πολύ καλός σε αυτό».

Από την πλευρά του απολογούμενος ο 53χρονος εξιστόρησε τη γνωριμία και την σχέση που είχε με την καταγγέλλουσα για την οποία και μετέβη να ζήσει στην Κω, ενώ «εγκατέλειψε» τα παιδιά του που είχε από το γάμο του. Ο ίδιος είπε πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται και πως το μόνο που έγινε την ημέρα που η 53χρονη έκανε την καταγγελία, ήταν να λογομαχήσουν για ακόμη μία φορά.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας δήλωσε πως δεν πείστηκε από τα στοιχεία της υπόθεσης αλλά και τα όσα κατέθεσε η 53χρονη, η οποία όπως τόνισε- δεν εμφανίστηκε καμία από τις τρεις προηγούμενες φορές που είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ το ίδιο έκανε και αυτή. Ο Εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου, πρόταση που έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέφανου Καψάλη, τον έκρινε αθώο.

Το περιστατικό, σύμφωνα και με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω είχε σημειωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 στο σπίτι του 53χρονου στην Κω όπου χρησιμοποιώντας την σωματική του δύναμη επιχείρησε να βιάσει την 53χρονη πρώην φίλη του. Η τελευταία όμως κατάφερε να ξεφύγει από τον κατηγορούμενο και αφού βγήκε έξω από το σπίτι άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έτσι ο 53χρονος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πράξη του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία, ο 53χρονος συνελήφθη αν και από την αρχή δήλωνε αθώος και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πηγή : rodiaki.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ