Φοίνικας καταπλάκωσε αυτοκίνητο δικηγόρου στη Ρόδο (ΦΩΤΟ) – Σοβαρές ζημιές

0
1014

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εδώ και πολλές ώρες στα νησιά μας κατάφεραν να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα σε ότι αφορά τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναφορές για τρία μεγάλα δέντρα που έχουν ξεριζωθεί στην πόλη της Ρόδου (δύο στην Ανάληψη κι ένα στο Νιοχώρι) με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και υλικές ζημιές.

 

Το γεγονός της κακοκαιρίας έχει κινητοποιήσει από τα ξημερώματα τις τοπικές αρχές ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου έχει κληθεί και έχει συνδράμει σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις.

Η πιο πρόσφατη αφορά την πτώση ενός τεράστιου φοίνικα στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο Νιοχώρι,  πάνω σε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει νωρίτερα γνωστός συμπολίτης μας δικηγόρος.

Ο ίδιος μιλώντας στη Ροδιακή σημείωσε ότι σώθηκε από θαύμα γιατί αν ήταν εκείνη την ώρα στο αυτοκίνητο δεν θα ζούσε! «Η οροφή του αυτοκινήτου μου έφθασε στο τιμόνι. Αν ήμουν μέσα θα με είχε σκοτώσει…» σημείωσε ο ίδιος.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της ΡΟΔΙΑΚΗΣ μιλούν από μόνες  τους…

 

 

Ένα από τα δέντρα που διέλυσε η κακοκαιρία στην Οδό Αθηνών στην Ανάληψη

Ένα από τα δέντρα που διέλυσε η κακοκαιρία στην Οδό Αθηνών στην Ανάληψη

 

Σπασμένα δέντρα στην περιοχή της Ανάληψης

Σπασμένα δέντρα στην περιοχή της Ανάληψης

 

* Κεντρική φώτο: ΑΦΟΙ ΣΙΕΧ

Πηγή : rodiaki.gr/

«Προβλήματα δημιούργησαν οι τρομεροί άνεμοι που πνέουν σε όλα τα Δωδεκάνησα όχι μόνο στην Ρόδο. Μηνύματα από φίλους μου λένε πως έχουμε εκτός από πτώσεις δέντρων και ζημιές.
Στο μεταξύ συνεχίζουν να τροφοδοτούνται πυρήνες και στην Ρόδο και στην Κώ με αποτέλεσμα να εχουμε συνεχώς φαινόμενα που συνοδεύονται απο χαλαζοπτώσεις λόγο της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας.
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν.
Σταδιακή εξασθένηση απο της 20:00 και μετά αρχικά από τα βορειότερα και τα μεσάνυχτα στα νοτιότερα τμήματα.» σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Ιβάν Γιάννης Μανωλάς (ΚΥΚΛΩΝΑΣ της Ρόδου)

Aμεση ήταν η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με τον  Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Φ.Δ.Χ. για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων από τους δρόμους.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ