Ιμάμης Κω κ. Δαμάδογλου στον ΕΚΦΡΑΣΗ: Δεν υπάρχει ζήτημα Μουσουλμανικής μειονότητας στην Κω και τη Ρόδο (ΒΙΝΤΕΟ)

10
3297
H συνέντευξη στο «Πρωινό με Έκφραση» με την Καλλιόπη Δανελλακη, του Ιμάμη Κω, κου Σερίφ Σιουκρή Δαμάδογλου:
– Δεν υπάρχει ζήτημα Μουσουλμανικής μειονότητας στην Κω και τη Ρόδο.
– Άριστες οι σχέσεις μου με τον Μητροπολίτη. Τυχερή η Κως που τον έχει.
– Η Κως είναι η πρώτη μου πατρίδα.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άριστες οι σχέσεις μου με τον Μητροπολίτη. Τυχερή η Κως που τον έχει.

    ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΜΑΜΗΣ. και οι δικοι μας γραφουν γραμματα. ξεφτυλες

  2. Πρόκειται για εξαίρετο άνθρωπο ,οικογενειάρχη που τιμά με τον καλύτερο τρόπο τον θεσμικό θρησκευτικό του ρόλο.Δεν είναι τυχαίο που χαίρει εκτίμησης από το σύνολο των πολιτών της Κω και η εξαίρετη σχέση του με Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κύριο Ναθαναήλ.

    • Η ύπαρξη μουσουλμανικής κοινότητας, δεν την καθιστά αυτόματα μειονότητα. Σαφώς στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανών πολιτών. Δεν αποτελούν όμως μειονότητα! Οι Μουσουλμάνοι της Κω, είναι Έλληνες πολίτες που δεν συνδέουν τη ζωή και την παρουσία τους στην πατρίδα τους και πατρίδα όλων μας, με καμμία συνθήκη! Αντίθετα η ύπαρξη μουσουλμάνων στη Θράκη με τριχοτομημένη εθνική καταγωγή (Τούρκοι, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) και η ύπαρξη των οποίων είναι αρμοδιότητα της συνθήκης της Λωζάννης, τους καθιστά μειονότητα

      • Ορθή από νομική και ιστορική άποψη η τοποθέτηση του Ανώνυμου.Στην Κω υπάρχει μόνο η Μουσουλμανική Κοινότητα, που συμβιώνει άριστα με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς κατοίκους του νησιού, αφού όλοι μαζί αναγνωρίζονται ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  3. Εγώ θα έλεγα ότι η Κως είναι τυχερή που εκτός από αυτόν τον Μητροπολίτη έχει και εσάς για Ιμάμη.

  4. Στην Πατρίδα μας και στην Κω, οι Μουσουλμάνοι θεωρούνται Θρησκευτική μειονότητα, όπως οι Ισραηλίτες, οι Καθολικοί στο Αιγαίο, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Άθεοι ( κατά δήλωσή τους), καθώςτο ίδιο και οι Ρωμιοί στην Τουρκία. Χριστιανοί Τούρκοι πολίτες.
    Στην Ελλάδα είναι Έλληνες πολίτες με διαφορετική Θρησκευτική συνείδηση.
    Τίποτε παραπάνω και τίποτε παρακάτω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ