Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Περιφέρειας – UNESCO για πολιτιστική κληρονομιά Κω

2
729

 

Στην Κω ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και κλιμάκιο της περιφερειακής αρχής – Σειρά ενημερωτικών συσκέψεων για τα ζητήματα του νησιού

Αύριο, Παρασκευή, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και UNESCO, για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Κω
Στην Κω βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επικεφαλής κλιμακίου της περιφερειακής αρχής, προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν το νησί σε επιμέρους τομείς.

Τον Περιφερειάρχη συνοδεύουν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο Έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κω, Νίκος Τσακίρης και Ευριδίκη Νάκη και η επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, Χάιντι Λαζάνη, Ειδική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Γραφείου Περιφερειάρχη.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του κ.Χατζημάρκου στην Κω, σήμερα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν δύο διαδοχικές ενημερωτικές συσκέψεις, όπου θα εξετασθούν τα ζητήματα του νησιού.
Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στο Πυλί, στις 5:00 μμ και η δεύτερη στο Επαρχείο Κω, στις 7:00 μμ, με αντικείμενο τον τουρισμό. Στις συσκέψεις έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σημειώνεται επίσης ότι, στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με στόχο την ένταξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς του Ιπποκράτη στους καταλόγους της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα προβούν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ώρα 10 π.μ. σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Επαρχείο της Κω.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σαραντα υπουργαρες και σαραντα δημαρχαρες εβγαλε η Κως, επρεπε να ερθουν παλι οι κ@λοροδιτες να μας ανοιξουν τα ματια….

  2. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ UNESCO ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΕΚΤΟΤΕ ΑΓΝΟΗΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΝ ΔΗΡΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ. ΔΕΣ ΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΙΠΕΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ