ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ τελικά δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής του άτυχου Νίκου Χατζηπαύλου

1
944

Δεκτό τελικά έκανε το αίτημα της Οικογένειας του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου για διενέργεια Ιατροδικαστικής εξέτασης ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.

Δεκτό τελικά έκανε  ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, το αίτημα για διενέργεια νέας Ιατροδικαστικής εξέτασης που υπέβαλε η Οικογένεια του 21χρονου άτυχου  φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, που βρέθηκε νεκρός στις 25 Νοεμβρίου 2017 στη Λαγκά Χώρας Καλύμνου.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο, σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017,  η δικηγόρος της οικογένειας  Αθηνά Χαρβαλάκου Γλύκα στην εκπομπή «ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE» στο  EPSILON TV.

Παραθέτουμε τα όσα είπε η Αθηνά Χαρβαλάκου Γλύκα :

Η οικογένεια αισθάνεται μία τεράστια ηθική δικαίωση διότι σήμερα βρέθηκαν ευήκοα ώτα .

Απευθυνθήκαμε στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας, που ουσιαστικά παραγγέλλεται η διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής  κατά την οποία θα παρίσταται και ο Τεχνικός σύμβουλος που έχει επιλέξει η οικογένεια, προκειμένου να υπάρξει μια πληρέστερη διακρίβωση των αιτιών του θανάτου και διαπίστωση τυχόν νέων στοιχείων που πιθανόν να προκύψουν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια την άξια συνάδελφο Ρόδου, που συνέδραμε τα μέγιστα στην προσπάθεια σήμερα την κυρία Βολονάκη που είναι στο πλευρό της οικογένειας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου τον κ. Κτιστάκη και τον Αντιεισαγγελέα Εφετών τον κ. Ιωάννη Σφέτκο οι οποίοι πραγματικά άκουσαν, αντιλήφθησαν και διέταξαν  αυτό που έπρεπε να διαταχθεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την οικογένεια.

Να σημειώσουμε ότι η σορός του άτυχου Νίκου βρίσκεται στην Αθήνα από το περασμένο Σάββατο.

Πηγή: http://kalymnos-news.gr

Τη διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής του θανόντος Νικολάου Χατζηπαύλου του Παρασκευά, κατά την οποία να παρίσταται και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογενείας, προς πληρέστερη εξακρίβωση των αιτιών θανάτου του ανωτέρω θανόντος και προς διαπίστωση τυχόν νέων στοιχείων που δεν προέκυψαν από την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή, παρήγγειλε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Κω ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Σφέτκος.

Η παραγγελία δόθηκε κατόπιν του από 8-12-2017 αιτήματος του πατέρα του αδικοχαμένου νέου, κ. Παρασκευά Χατζηπαύλου, κατοίκου Πειραιά, που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους κ.κ. Γ. Γλύκα και Αικατερίνη Βολονάκη και σύμφωνα με τις πληροφορίες εγκρίθηκε και από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γεώργιο Κτιστάκη.

Στο αίτημα αναφέρονται τα εξής:

«Στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης από το Α/Τ Καλύμνου για τον επελθόντα θάνατο του γιού μου, ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ Νικόλαου, και κατόπιν της ασκηθείσας από εμέ και την σύζυγό μου μήνυσης την 4-12-2017,η οποία διαβιβάστηκε στο Α/Τ Καλύμνου για τις δικές του ενέργειες, καθόσον συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης κακουργήματος και δη ανθρωποκτονίας σε βάρος του, στο κείμενο της οποίας ζητήθηκε και ο ορισμός τεχνικού συμβούλου.

Τα ερωτηματικά μας παραμένουν αναπάντητα καθόσον, ως πληροφορούμαστε προφορικά, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης , ως αυτά μας αναφέρονται, δεν συνάδουν ούτε με τα πραγματικά περιστατικά ούτε με τις καταθέσεις των μαρτύρων – διασωστών.

Όλοι οι μάρτυρες – διασώστες και ειδικά ο (…) εμμένει κατηγορηματικά στον ισχυρισμό του ότι αποκλείεται η σωρός του παιδιού μας να ευρίσκετο στο συγκεκριμένο σημείο, που ανευρέθη, καθώς το συγκεκριμένο σημείο είχε ελεγχεί εξονυχιστικά με κάθε μέσο και τρόπο.

Για να ανέβει το αδικοχαμένο παιδί μας στο σημείο, που του αποδίδεται, ήτοι στα 40 μέτρα ύψος , θα έπρεπε να έχει μαζί του ειδικό εξοπλισμό ορειβασίας, πράγμα που ουδόλως συνέβη, καθώς ούτε ορειβατικές γνώσεις είχε, ούτε τέτοιες ενέργειες συνάδουν με τον χαρακτήρα του παιδιού μας.

Σημειωτέον ότι δεν βρέθηκε καθόλου αίμα κατά την πτώση, που αποδίδεται.

Το σημείο , που αναφέρουν ότι πιθανόν να είχε εγκλωβιστεί το σώμα του σε καμία περίπτωση δεν χωράει εκεί ανθρώπινο σώμα και πολύ περισσότερο εκεί να ισορροπήσει για αρκετές ημέρες.

Βρέθηκαν πανομοιότυπα παπούτσια με τα παπούτσια του παιδιού μας πεταμένα σε άλλο μέρος , σε απόσταση 22 χλμ περιμετρικά, τα οποία, όμως δεν ήταν του παιδιού μας, γεγονός που μας οδηγεί σε υπόνοιες σκηνοθεσίας εκ μέρους κάποιου, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.

Το παιδί μας ήταν ένα παιδί γεμάτο όρεξη για ζωή και ουδέποτε θα προέβαινε σε ριψοκίνδυνες για τον εαυτό του ενέργειες , καθώς το διέκρινε η σύνεση και το μέτρο.

Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαρρέουν φήμες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, στηριζόμενες σε αστυνομικές πηγές ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός και διασωματική επαφή του παιδιού μας με συγκεκριμένο άτομο, αλλά οι προανακριτικές αρχές, οι οποίες είχαν στραφεί σε συγκεκριμένο ύποπτο, δεν μπορούν να διερευνήσουν περαιτέρω , λόγω της δέσμευσής τους από την αρχική ιατροδικαστική έκθεση.

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ

Και επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν , καθώς η σωρός του παιδιού μας πρέπει να ταφεί.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να μην μας αποστερηθεί η δυνατότητα δεύτερης ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας- νεκροτομής, στην οποία να παρίσταται ο τεχνικός μας σύμβουλος, ο οποίος μπορεί να εισφέρει πολλά στο στάδιο αυτό.

Παρακαλούμε δώστε μας αυτήν την δυνατότητα, προκειμένου να πειστούμε ότι εξαντλήθηκε κάθε εις χείρας μας δυνατότητα για την διερεύνηση του αδόκητου θανάτου του πολυαγαπημένου μας τέκνου.

Επιπλέον αιτούμαστε να εξεταστούν ως μάρτυρες όλο το πλήρωμα του ελικοπτέρου της ΕΜΑΚ, που ενεπλάκη στις έρευνες».

Θυμίζουμε ότι ο 21χρονος είχε πάει στο νησί για να επισκεφθεί την μητέρα του η οποία είναι εκπαιδευτικός, για το Σαββατοκύριακο.

Το πρωί της Κυριακής, 19 Νοεμβρίου, ξεκίνησε να πάει βόλτα με το ποδήλατό του, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Μετά από έξι μέρες εντατικών ερευνών, η σορός του νέου βρέθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στον Λαγκά, από έναν μαθητή, κάτω από έναν γνωστό αναρριχητικό βράχο της Καλύμνου, σε ένα σημείο από το οποίο είχαν περάσει τα σωστικά συνεργεία.

Στην ιατροδικαστική έκθεση της νεκροψίας – νεκροτομής αναφέρονται τα εξής:

«Πτώμα ανδρός αρτίας σωματικής διαπλάσεως σε κατάσταση αρχόμενης σήψεως.

Κακώσεις: Σε όλες τις επιφάνειες του σώματος εκτός της αριστερής πρόσθιας μηριαίας χώρας και τμήματα της αριστερής πρόσθιας θωρακικής χώρας και της κεντρικής ράχης, διαπιστώνονται διάσπαρτες, πολλαπλές εκδορές, εκχυμώσεις, αιματώματα και ρηκτικά ολιστικά τραύματα.

Εκ των εκδορών οι περισσότερες είναι χαρακτηριστικές διά τριβής γενόμενες, κάποιες απλές επιφανειακές που δείχνουν την ολίσθηση του σώματος κατ΄ εφαπτομένη με τραχεία επιφάνεια και άλλες με συνοδές εκχυμώσεις και υποκείμενα αιματώματα που δείχνουν επιπλέον την κάθετα προς την επιφάνεια του δέρματος εφαρμοσμένη δύναμη της βαρύτητας.

Οι εκχυμώσεις όλες και τα αιματώματα είναι επίσης απότοκο των προσκρούσεων. Η επιφανειακή κατανομή τους και η κατά τόπους βαρύτητά τους, υποδεικνύει τη δεξιά πλάγια επιφάνεια του κορμού και του σύστοιχου κάτω άκρου, ως την περιοχή που έχει δεχθεί την ισχυρότερη πίεση.

Κεφαλή: Διαπιστώνονται αιμορραγικές διηθήσεις των υποδόριων ιστών του θόλου του κρανίου. Τα οστά του κρανίου ακέραια. Ο εγκέφαλος σε αρχόμενη σήψη, δεν παρουσιάζει σημεία κακώσεων μακροσκοπικώς ορατών.

Οι εσωτερικές κακώσεις όπως περιγράφησαν είναι όλες, εν ζωή γενόμενες και σύγχρονες με τη τις εν ζωή εξωτερικές».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ