Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου: Κάθειρξη 6 ετών σε λογιστή

0
1382

Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καταδικάστηκε χθες από Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 60χρονος λογιστής που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση.

Ο 60χρονος είχε κριθεί ένοχος για την κατηγορία αυτή από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και του είχε επιβάλλει την ίδια ποινή κάθειρξης των 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 60χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκεται και ένας ακόμη λογιστής ηλικίας 35 ετών ο οποίος πρωτόδικα απαλλάχτηκε από την κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2008 ήταν λογιστές σε εταιρεία της περιοχής μας για την οποία είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις της, ΙΚΑ, Εφορία, Επιμελητήριο κ.α. Παρά το γεγονός ότι τους είχαν καταβληθεί τα απαιτούμενα χρήματα ύψους 29.549 ευρώ εντούτοις κατηγορούνται ότι δεν τα κατέβαλλαν.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Πηγή : rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ