Από την Κάλυμνο η 26χρονη που μαχαίρωσε τον γείτονά της στο Ηράκλειο

0
4958

Δωδεκανήσια και συγκεκριμένα από την Κάλυμνο, είναι η 26χρονη η οποία πριν από μερικές μέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης μαχαίρωσε και τραυμάτισε θανάσιμα το γείτονά της!

Η 26χρονη Ιωάννα που έχει βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν ήδη κρίθηκε προφυλακιστέα αφού σε βάρος της έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 26χρονη Καλυμνιά, επισκεπτόταν αρκετές φορές την Ρόδο, ενώ στο παρελθόν έχει δικαστεί για ληστεία.
Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, αφού στην ουσία, άνευ λόγου, η 26χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε τον γείτονά της, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Η άγρια δολοφονία
Ο άτυχος Valton Loalton, η σύζυγός του και τα δυο τους παιδιά, 7 ετών και 15 μηνών, είχαν την ατυχία να είναι γείτονες με την 26χρονη. Ο πρώτος περιγράφεται από τους γείτονές του ως ένας άνθρωπος βιοπαλαιστής, υπόδειγμα οικογενειάρχη που έχαιρε της εκτίμησης μιας γειτονιάς στον Γιόφυρο όπου έμενε η οικογένεια από την Αλβανία. Η 26χρονη πάλι  προκαλούσε διαρκώς προβλήματα, έκανε φασαρία και σε μια από αυτές τις φασαρίες ο  35χρονος, που της ζήτησε να ηρεμήσει, έχασε τη ζωή του.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 12.25 το βράδυ του Σαββάτου, η Ι.Ν βρισκόταν στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας που έμενε, στην οδό Ζέφυρου νούμερο 6. Για ασήμαντη αφορμή η 26χρονη κάρφωσε το μαχαίρι που κρατούσε στη θωρακική χώρα στο ύψος της καρδιάς του άτυχου αλλοδαπού.
Ο θάνατός του ήταν θέμα λίγων λεπτών. Αν και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο και ακολουθήθηκε από τον γιατρό του ΕΚΑΒ το σχετικό πρωτόκολλο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ήταν ήδη αργά και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο 35χρονος διαπιστώθηκε απλός ο θάνατός του.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο του άγριου φονικού, εντόπισαν και συνέλαβαν τη δράστιδα. Σε έρευνα που έγινε στο χώρο όπου ξεψύχησε ο 35χρονος και στο σπίτι της 26χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια και καρφωμένο στο χώμα μιας γλάστρας έξω από το διαμέρισμά της ένα ακόμη μαχαίρι.

Η ληστεία  που προηγήθηκε
Η 26χρονη την περασμένη Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας για ληστεία από κοινού με τον σύντροφό της και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η 26χρονη είχε βάλει αγγελία για ερωτική συνεύρεση και στην αγγελία αυτή απάντησε ένας Ηρακλειώτης. Ο τελευταίος κατήγγειλε την ίδια και τον σύντροφό της, ισχυριζόμενος ότι τον ξυλοκόπησαν γιατί δεν τα βρήκαν στην τιμή και με την απειλή μαχαιριού το ζευγάρι κατάφερε να του αποσπάσει 500 ευρώ. Εκείνη πάλι έδωσε τη δική της εκδοχή.
Ανέφερε ότι ο «πελάτης» της, αν και του είχε πει ότι είναι φορέας του ιού του AIDS, εκείνος δεν είχε πρόβλημα στο να συνευρεθούν, ζητώντας μάλιστα να ικανοποιήσει διάφορα φετίχ του, κάτι που η ίδια δεν ήθελε με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος καβγάς.
Μετά τη σύλληψή της, η 26χρονη απολογήθηκε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, και αφού της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι αφέθηκε ελεύθερη.
Την ίδια ημέρα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, μετά από επεισόδιο που είχε προκαλέσει και από πιθανή χρήση ναρκωτικών.
Στο νοσοκομείο δεν βοήθησε τους γιατρούς να δουν τι έχει και έφυγε 20 λεπτά μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο. Από το νοσοκομείο πήγε στο σπίτι της, όπου σκότωσε τον γείτονά της.
Όπως έλεγαν αστυνομικές πηγές, η ίδια όσες ώρες ήταν στο Αστυνομικό Μέγαρο ήταν πολύ εριστική και δεν συνεργαζόταν.

Πλούσιο ποινικό   παρελθόν
Πληροφορίες από την Αστυνομία, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πατρίς” της Κρήτης, αναφέρουν ότι η δράστιδα έχει πολλές φορές κατηγορηθεί στο παρελθόν για διάφορες εγκληματικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, παλιότερα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ετών για ληστεία, στη φυλακή έμεινε όμως ενάμιση χρόνο, επειδή είναι οροθετική.
Η ίδια φέρεται να έχει πει ότι, όταν ήταν ακόμα παιδί την κακοποίησε σεξουαλικά στενό συγγενικό της πρόσωπο. Ακολούθησαν τα ναρκωτικά και η πορνεία, ενώ διαγνώστηκε και ότι ήταν οροθετική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ