Φ. Γεννηματά – ομιλία Ρόδος: Ρήτρα νησιωτικότητας – Αλλαγή τουριστικού μοντέλου – Δεν έχει κλείσει για μας το θέμα του ΦΠΑ

1
445

Φώφη Γεννηματά από τη Ρόδο: Οι διακριτές πολιτικές για τα νησιά μας, αναπόσπαστο στοιχείο του σχεδιασμού μας

Για μας η ρήτρα νησιωτικότητας, οι διακριτές πολιτικές για τα νησιά μας, είναι αναπόσπαστο στοιχείο κάθε σχεδιασμού μας.
Εμείς επί Ανδρέα Παπανδρέου νομοθετήσαμε το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ των νησιών.
Αρνηθήκαμε την κατάργησή του. Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εδώ εξαπάτησε τους νησιώτες, το κατήργησε ήδη στην Ρόδο και στην Κάρπαθο.
Για μας το ζήτημα δεν έχει κλείσει.
Η Κυβέρνηση:
• Δεν έκανε τίποτε απολύτως για το «μεταφορικό ισοδύναμο»
• Βάζει από 1/1/2018 κεφαλικό φόρο στον τουρίστα.
• Υπονομεύει τις επενδύσεις όπως στο golf της Ρόδου.

Με την πολιτική της δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον Τουρισμό.
Για μας η αλλαγή του τουριστικού μοντέλου, για περισσότερα έσοδα είναι αναγκαία. . Κι αυτό προτείνουμε στο πλαίσιο του Σχεδίου Ελλάδα

 

Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, επισκέφθηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά

Ουσιαστική και στοχευμένη συζήτηση για τα μεγάλα ανοικτά ζητημάτων των νησιών, στην αντιμετώπιση των οποίων η κα Γεννηματά δήλωσε αρωγός της περιφερειακής αρχής

Την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Η κα Γεννηματά επισκέφθηκε χθες τη Ρόδο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και πραγματοποίησε ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο. Στην επίσκεψή της στο γραφείο του Περιφερειάρχη, που προηγήθηκε της ομιλίας της, συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Bουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινό και κομματικά στελέχη.

Στην διάρκεια της σύντομης συνάντησης της κας Γεννηματά με τον Περιφερειάρχη, λόγω του βεβαρημένου προγράμματός της, είχαν μια ιδιαιτέρως ουσιαστική συζήτηση για τα φλέγοντα, ανοιχτά θέματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που παρά την πίεση του χρόνου της, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και θέλησε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για τα οποία ο Περιφερειάρχης ζήτησε να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Περιφερειακής αρχής για την αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου η κα Γεννηματά δεσμεύτηκε να στηρίξει τον αγώνα της Περιφερειακής αρχής, προκειμένου να αρθούν οι στρεβλώσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την πολύ περιορισμένη χρηματοδότηση της νησιωτικής περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.

Συζήτηση έγινε και για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, με την κα Γεννηματά να εκφράζει την αγωνία της από την ελαφρά αύξηση που παρουσιάζουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης, μετά το πέρας της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύντομη αλλά πολύ στοχευμένη και ουσιαστική συζήτηση καθώς και «για την δέσμευση της καταγόμενης από την Σύμη κας Γεννηματά, να στηρίξει τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ανοικτών ζητημάτων των νησιών μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κριμα φωφη!! επρεπε να εχεις μαζι σου, τον σημιτη, τον μαντελη τον τσουκατο, τον παγκαλο, τον παπαντωνιου, τον ακη, και τοσα αλλα καλα παιδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ