«Ο Γιάννης Μαχαιρίδης, μετρ του ψεύδους και αρχιτέκτονας των χαμένων δεκαετιών…»-«Ισάξιες του επιπέδου σας οι ανακοινώσεις σας. Καλορίζικη η ξεφρενιασμένη»

9
880

Άρχισαν τα όργανα και στην Περιφέρεια μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης Μαχαιρίδη: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας: Τρία χρόνια χαμένα για το Νότιο Αιγαίο

Η απάντηση Χατζημάρκου:

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης, μετρ του ψεύδους και αρχιτέκτονας των χαμένων δεκαετιών

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Μαχαιρίδη

Ο άνθρωπος που επί δεκαετίες, ασκώντας διοίκηση, κατάφερνε να κρύβει την ανικανότητά του πίσω από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που διαχειρίστηκε και σήμερα κατηγορεί άλλους για έλλειψη οράματος,

ο μετρ του ψεύδους, που δεν διστάζει να παραποιήσει την αλήθεια, για όσα ο ψυχισμός του δεν μπορεί να αποδεχτεί και σήμερα κατηγορεί άλλους για απουσία έργου,

ο πρωταθλητής του θεατρινισμού, ο άνθρωπος που άφηνε μούσια και έστηνε το γραφείο του έξω από το Νοσοκομείο και σήμερα κατηγορεί άλλους για επικοινωνιακά παιχνίδια,

ο εκφραστής της τζάμπα ζεϊμπεκομαγκιάς, ως σύμβολο πολιτικής, πολιτισμικής και αισθητικής κατάπτωσης και παρακμής,

αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να εμφανίζεται τιμητής των πάντων, ίσως γιατί πιστεύει ότι η κοινή γνώμη έχει ξεχάσει ότι αποτελεί τον βασικό εκφραστή του συστήματος εξουσίας που καταδίκασε τη χώρα στην κατάρρευση,

αυτός ο άνθρωπος, ο αρχιτέκτονας των χαμένων ευκαιριών, επί δεκαετίες, έχει το θράσος και την αναίδεια να μιλά για τρία χαμένα χρόνια για το Νότιο Αιγαίο.

Ποιό ήταν άραγε το όραμα και το σχέδιο του Γιάννη Μαχαιρίδη για τον τόπο, όταν επί δεκαετίες περνούσε από καρέκλα σε καρέκλα, πειθήνιο όργανο και εκλεκτός του εκάστοτε πολιτικού συστήματος;

Είναι τρομακτικό το ύψος των κονδυλίων που, όλα αυτά τα χρόνια, διαχειρίστηκε ο Γιάννης Μαχαιρίδης. Και όμως, ο άνθρωπος που διοίκησε τον τόπο την περίοδο των παχέων αγελάδων, τότε που οι κρουνοί έρεαν άφθονο χρήμα δισεκατομμυρίων, κατάφερε να αφήσει πίσω του ένα τόπο γεμάτο πληγές, γεμάτο “ναρκοπέδια”που συναντήσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα.

Είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για αναποτελεσματικότητα και κατασπατάληση πόρων, όταν η θηριώδης κατασπατάληση δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να κλείσει ούτε μια από τις χρόνιες πληγές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είναι το δικό του “επίτευγμα”, είναι η δική του “προσφορά”, είναι η δική του πολιτική “κληρονομιά”.

Αν μια περίοδος του τόπου στερείται παντελώς οράματος και σχεδίου, είναι η περίοδος της δικής του διοίκησης. Εκτός κι αν ο Γιάννης Μαχαιρίδης θεωρεί όραμα και σχέδιο τις δεσμεύσεις πόρων για έργα με ανύπαρκτες μελέτες ή τις δημοπρατήσεις έργων που προηγούντο των εγκρίσεων των μελετών, όλα στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας και των εντυπώσεων, με βάση το ψεύδος και την παραπλάνηση μιας κοινωνίας, που δυστυχώς “εκπαιδεύτηκε” στο ψέμα, από εκείνους που στήριξαν την πολιτική τους επιβίωση στην επιχείρηση καταστολής των αντανακλαστικών της.

Μιλά για διεκδικήσεις ο Γιάννης Μαχαιρίδης. Πόσο διεκδικητικός απέναντι στην εξουσία μπορεί να είναι ένα δεκανίκι του συστήματος; Πώς είναι δυνατόν τα προϊόντα του συστήματος να συγκρουστούν με το σύστημα;

Αναλάβαμε καθήκοντα στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα. Διαχειριστήκαμε κρίσεις πρωτοφανείς. Ο Γιάννης Μαχαιρίδης προτιμά να το αγνοεί. Είναι κατανοητό να αποφεύγει να τονίσει τη διαφορά με τη δική του περίοδο διοίκησης. Γιατί τότε, θα γίνει από όλους αντιληπτό, ότι αυτοί που έχουν το θράσος να ασκούν κριτική, επιστρατεύοντας σωρεία ψευδών, κατά της σημερινής περιφερειακής αρχής, είναι αυτοί που κατάφεραν να ρίξουν τον τόπο στα βράχια, την περίοδο που οι κρουνοί των χρηματοδοτήσεων έτρεχαν ασταμάτητα και ανεξέλεγκτα. Σίγουρα, απαιτείται πολύ μεγάλο ταλέντο για τέτοια “ανδραγαθήματα”.

Επί της δικής μας θητείας, το Νότιο Αιγαίο απέκτησε για πρώτη φορά σχέδιο και στόχο. Ξέρουμε που μπορεί να φτάσει αυτός ο τόπος και πως θα πάμε ως εκεί.

Σε μια Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων, με σθεναρή και τεκμηριωμένη διεκδίκηση, καταφέραμε να ενισχύσουμε το ΠΔΕ της Περιφέρειάς μας, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο υλοποιούμε ένα τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα, χωρίς να χαθεί ούτε ένα έργο, παρά την σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών μας.

Καθαρίζουμε τα “ναρκοπέδια” που μας άφησαν, μετατρέπουμε τα εγκαταλελειμμένα εργοτάξια σε άρτια και λειτουργικά έργα. Νοικοκυρεύουμε και συνεχίζουμε.

Προχωρήσαμε σε επιτυχημένες θεσμικές παρεμβάσεις, σε καίριους τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από την υποτιθέμενη ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου και αρμοδιοτήτων, όπως έκαναν εκείνοι που επί χρόνια προσπαθούσαν με δικαιολογίες να καλύψουν τη δική τους πολιτική ένδεια.

Με το Νότιο Αιγαίο να αποτελεί την πιο υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας, αξιοποιούμε με ταχύτατους ρυθμούς τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Οι ρυθμοί υλοποίησης του Προγράμματος, μας φέρνουν στην δεύτερη θέση μεταξύ όλων των περιφερειών της χώρας. Η υλοποίησή του ουσιαστικά ξεκίνησε το 2016. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων, που έχουν εξειδικευτεί ως σήμερα ανέρχεται σε 128,6 εκ. €, ποσό που αντιστοιχεί στο 76% των πόρων του Προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του Προγράμματος, και μέχρι σήμερα:

  • έχουν δημοσιοποιηθεί 45 προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων προς ένταξη

  • έχουν ενταχθεί 84 πράξεις με προϋπολογισμό 75,1 εκ. €

  • οι νομικές δεσμεύσεις (συμβάσεις που έχουν υπογραφεί) ανέρχονται σε 39,1 εκ. €

  • οι πραγματοποιηθείσες δαπάνες ανέρχονται σε 15,1 εκ. €

Αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών, όσο κι αν ο Γιάννης Μαχαιρίδης προτιμά να την αγνοεί, για να μπορεί να επιδοθεί με ζήλο στη ρητορική του ψεύδους και της κακεντρέχειας, στην προσπάθειά του να το ακυρώσει, να το μηδενίσει.

Αν η επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο είναι ο διακαής του πόθος, αν προσπαθεί να παίξει το ρόλο “σωτήρα”,   ο κόσμος έχει κατανοήσει ότι αυτοί που διαμόρφωσαν τις συνθήκες χρεοκοπίας των νησιών μας, δεν μπορούν να τα οδηγήσουν στην έξοδο από αυτήν.

Η διαχωριστική γραμμή με το νοσηρό παρελθόν, με το παλιό πολιτικό προσωπικό αυτού του τόπου και όσα αυτό αντιπροσωπεύει, έχει τραβηχτεί οριστικά και αμετάκλητα.

Κι όσο τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα προσπαθούν να ανακτήσουν το έδαφος και τις ευκαιρίες που έχασαν επί ημερών του, ο ίδιος ας ασχοληθεί με τα ψέματα και το κουτσομπολιό, τέχνη άλλωστε  του συντάκτη ή συντάκτριας των ανακοινώσεων του.

Και η ανταπάντηση Μαχαιρίδη:

Ισάξιες του επιπέδου σας οι ανακοινώσεις σας. Καλορίζικη η ξεφρενιασμένη

Απάντηση στην δεύτερη ανακοίνωση της παράταξης Μαχαιρίδη

Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από την συντάκτη της δεύτερης ανακοίνωσης της παράταξης Μαχαιρίδη.

Ένα κείμενο που προσπαθεί με δήθεν επιχειρήματα και με πομπώδη σοβαροφάνεια να καλύψει την χρόνια ανικανότητα και την ανεπάρκεια που τόσο ακριβά έχει πληρώσει ο τόπος.

Δεν μπορεί όμως να κρύψει την εμπάθεια και τα προσωπικά απωθημένα της συντάκτη της. Οι προσωπικές της εμμονές δεν αφορούν την κοινωνία. Αυτή την κοινωνία που πλήρωσε ακριβά την αναποτελεσματικότητα και τις εμπάθειές σας, για να μην ξέρει ποιοι είστε: αυτοί που έχετε αναγάγει το ψέμα σε τέχνη.

Η χαμηλή αισθητική είναι “προσόν” των δικών σας ξεφρενιασμένων που την περιφέρουν διαρκώς.

Αν είχαν συναίσθηση και αυτογνωσία, θα είχαν κρυφτεί.

Είναι αναμφιβόλως χρήσιμο να δείχνετε, με κάθε ευκαιρία, το επίπεδο σας.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ροδίτη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΤΖΗΠ@ΠΑΡ@, επί ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ είδαμε σχολεία, νηπιαγωγεία, νέους δρόμους, με εσένα μπαλώματα και υποσχέσεις..

    Ακόμα και για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό, ο χουβαρδάς δίνει μόνο την ετήσια επιχορήγηση επισκευών που αναλογεί σε όλη την Κω, ελάχιστα για τις ζημιές των σχολείων… Όμως ο χρόνος περνά, έρχονται εκλογές και από την Κω θα φάει ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ.

    • Έχουμε να δούμε καινούργιο σχολείο και ανακατασκευή παλιού από την περίοδο ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ με σχολεία σε όλα τα χωριά…

      Ακόμα και το 7ο είχε έτοιμες μελέτες και χρηματοδότηση από τότε αλλά καθυστερούσε η ανακατασκευή του λόγω της καζικωμένης καρέκλας…… Με Περιφερειάρχη Χ@ΤΖΗΠ@ΠΑΡΑ, Έπαρχο τον κατσαβίδια και περιφερειακούς συμβούλους γλάστρες μόνο θα, θα, θα… Ούτε τώρα με τον σεισμό και τα τόσα κλειστά σχολεία του καίγεται καρφάκι και πασάρει το πρόβλημα στον Κυρίτση…

  2. ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΛΜΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ,ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

  3. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ Ροδίτη, τα παιδιά δεν έχουν ασφαλή κτήρια και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ είναι δική σου αρμοδιότητα.....

    Καλό είναι να μας ενημερώσει η Περιφέρεια πόσα λεφτά διέθεσε για τα σχολεία της Κω από την ημέρα που εκλέχτηκε ενώ ήξερε για τα προβλήματα στατικότητας των κτηρίων;;; Ευτυχώς που ο σεισμός ήρθε καλοκαίρι, δεν έγινε με τα σχολεία γεμάτα παιδιά..

  4. ΑΙΣΧΟΣ, απαράδεκτη γλώσσα εριστικού τρ@μπούκου. ΑΙΣΧΟΣ, ο ΡΟΔΊΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ είναι εχθρός της Κω..

    ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ότι αναβαθμίζει τον τουρισμό στην Κω Δεν του καίγεται καρφί για την ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών. Φροντίζει ΜΟΝΟ για τα τσιράκια του, το ΚΤΕΛ και τους ΤΑΡΙΦΕΣ, το παίζει εξουσία του έμεινε μόνο ο ΜΠΟΥΡΔΑΣ και κάθε μέρα και κάποιος σύμβουλος την κοπανά… Δυστυχώς ντόπιοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ το ΣΟΥΡΑΜΑ της Ρουφίτσας που ενδιαφέρεται μόνο για τυφλή αντιπολίτευση, τα τσιράκια του ΕΒΕΔ και αυτοί που βολεύονται έβγαλαν την απόφαση δηλαδή οι ΤΑΡΙΦΕΣ και το ΚΤΕΛ η πολιτική του πελατεία του ΡΟΔΙΤΗ. ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν κατοίκους και επισκέπτες της Κω.

  5. κυριτση εφερες και απλωσες την μαυρη νυχτα στο νησι.εκλεισες την βιμελ εκλεισες τον εφετ

    εδιωξες την ryanair εδιωξες τα κρουαζιεροπλοια εριξες φορους ρημαξες το νησι. ΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΡΟΥΣΟΥΖΗΣ.ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΠΑΤΩΣΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΑΤΩΣΕΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ .ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕΣ ΤΣΑΝΤΙΡΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

  6. το προβλημα της κω λεγεται κυριτσης.ποδοπατησε το νησι με τις επιλογες του.μεταναστευτικο,ryanair,κρουαζιεροπλοια,

    Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΟ.ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΟΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΙΟΥΛΙΟ -ΣΕΠ ΔΗΛΑΔΗ 3 ΜΗΝΕΣ!!!!!ΡΗΜΑΞΕ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ
    μονο τα IN CLUSIVE θα δουλεψουν γιατι ο κυριτσης με την βασω διελυσαν την δεας και δεν εχει δρομολογια
    ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΕΡΗΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ.κυριτση 3 χρονια εργο μηδεν στο νησι.διωχνεις την RYANAIR διωχνεις τα κρουαζιεροπλοια εκλεισες τον ΕΦΤ εφερες την μαυρη νυχτα στο νησι.ΕΡΗΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.ο Κυρίτσης σαν άλλος Νέρωνας περιοδεύει στα αποκαΐδια…Η σεζόν χάνεται, η οικονομία του νησιού αργοπεθαίνει. http://www.aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/80748/orama-sezon-chanetai-oikonomia-tou-nisiou-argopethainei-kyritsis-san-allos-neronas-periodevei-sta-apoka%CE%90dia/

  7. Η επιστολή Χατζημάρκου είναι απαράδεχτη, καεβάζει το επίπεδο της πολιτικής του σε πολιτική καφενείου. Ο Μαχαιίδης ΝΑΙ έκανε πολύ περισσότερα στην Κω απο τον Χατζημάρκο και τους περί αυτό γλάστρες περιφερειακούς συμβούλους του, Δυστηχώς έτσι είναι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ