Κυριακή της Σαμαρίτιδος με τον Δεσπότη στην Αγία Παρασκευή (ΦΩΤΟ)

7
1411
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Κυριακή της Σαμαρίτιδος με τον Δεσπότη στην Αγία Παρασκευή (14/5/2017)

Φωτο- ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη

Ξεχωριστή ήταν η Κυριακή για τις μητέρες που γιόρταζαν σήμερα και ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, βρέθηκε στον κεντρικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.
Αφού τέλεσε Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον πρεσβύτερο παπά Γιάννη και τον ιερέα παπά Αναστάσιο, αναφέρθηκε στον θεσμό των εκπροσώπων του Χριστού. Σύμφωνα με την Αποστολική περικοπή, τόνισε ότι ο Χριστός είναι ο μέγας Αρχιερέας και όσοι τον εκπροσωπούν με το ιερό σχήμα της ιεροσύνης και Αρχιεροσύνης, πρέπει να βαδίζουν στα βήματα Του και να ακολουθούν την διδασκαλία Του.
Επίσης ακούσαμε στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, για την παρουσία της Σαμαρίτιδας, στην ζωή του Χριστού. Η Αγία Φωτεινή η Σαμαρίτης, τον συνάντησε δίπλα στο φρέαρ δηλ στο πηγάδι του Ιακώβ και του πρόσφερε νερό από το κανάτι της. Στην συζήτηση που είχε με τον Χριστό, τον πίστεψε ακόμη περισσότερο διότι ο Ιησούς γνώριζε και διάβαζε την ζωή και την ψυχή της.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Δεσπότης ευχήθηκε τα καλλίτερα σε όλες τις γυναίκες που ευλογήθηκαν να γίνουν μητέρες και τόνισε πως η μητέρα δεν πρέπει να γιορτάζει μόνο μια φορά τον χρόνο, αλλά κάθε μέρα για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά της στην ανθρώπινη κοινωνία.
Ακολούθως η Ενοριακή Αδελφότης κυριών, πρόσφερε φιλόξενο πρωινό στον Δεσπότη, τους ιερείς, τους ψαλμωδούς και φυσικά στο ευλαβές εκκλησίασμα, στην παρακείμενη αίθουσα.
Ξανθίππη Αγρέλλη

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΟΡΙΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΜΠΕ (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΟΡΙΑ)

    Μεγαλη προσπαθεια εχουν κανει να αδειασουν την αγια παρασκευη πωσ ηταν και πωσ την καταντησαν

  2. Σεβασμιοτατε στη Νισυρο γιατι επιτρεπετε να κανουν μνημοσυνα τις κυριακες και στην κω οχι; μηπως δεν ειναι κομματι της μητροπολεως σας;μηπως δεν περναει ο λογος σας;μηπως η σπηλιανη τα φροντιζει ολα αυτα και δεν μιλαει κανενας σας;εγω θα κανω μνημοσυνο του πατερα μου στην κω κυριακη.και ας λετε οτιθελετε

    • διοτι τα κολλυβα γινονται Σαββατο ,η Κυριακη είναι ημερα Αναστασιμη,ειπαμε να σχολιαζουμε τα λαθος όχι και αυτά που κανει σωστα,

  3. ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗ Μ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΡΩΤΩ????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ