Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικήτα στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού

0
6845


Με την προσέλευση πολλών προσκυνητών εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικήτα του Γότθου, στο  ανακαινισμένο και διαρκώς ευπρεπιζόμενο φερώνυμο ιερό εξωκκλήσι στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού ο π. Βαγιανός-Ιωάννης Κώστογλου και ο π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου εφημέριος του ΙΝ Ευαγγελίστριας Ασφενδιού όπου υπάγεται το ιερό εξωκκλήσιο, το οποίο είναι καμαροσκεπής ναός του προπερασμένου αιώνα με χαμηλή θύρα.

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών:  Γιώργος Σανιδάς, Παναγιώτης Βασιλείου, Μιχάλης Γκινής, Σταμάτης Μανούσογλου και Γ. Κιάρης.

Ο π. Ευτύχιος μαζί με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μίλησε για τις συνεχείς προσπάθειες ευπρεπισμού στον περιβάλλοντα χώρο του ανακαινισμένου εξωκκλησίου (τελευταία μπήκαν κάγκελα για εύκολη πρόσβαση και έγινε πιο λειτουργικός ο περιβάλλον χώρος) καθώς και τα σχέδια για τη συνέχεια με στόχο να έχει και η ενορία Ευαγγελίατριας ένα δικό της πανηγύρι και ευχαρίστησε ονομαστικά τους δωρητές όλης αυτής της προσπάθειας.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η Δημοτική σύμβουλος Διονυσία Γιαννούλη, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σεβαστιανός Παρβέρης και πολλοί προσκυνητές.

Από την ενοριακή αδελφότητα μοιράστηκαν -όπως κάθε χρόνο- πλούσια νηστίσιμα εδέσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Το πρωί στον ίδιο χώρο θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Νικήτα ο οποίος είναι και Προστάτης των εφέδρων Αξιωματικών (δεν θα λειτουργήσει εκτάκτως αυτή την Κυριακή ο ενοριακός ναός της Ευαγγελίστριας).

Άγιος Νικήτας ο Γότθος

Φλέγῃ, Νικῆτα, καὶ γίνῃ νικηφόρος,
Ἤ μᾶλλον εἰπεῖν, πυρφόρος νικηφόρος.
Πέμπτῃ καὶ δεκάτῃ καμίνῳ βλήθη Νικήτας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ