Ξεκίνησε το ταξίδι η εικόνα του Αγίου Φανουρίου από τη Ρόδο για την Αξιούπολη

0
5682

Θα παραμείνει από τις 13 έως 16 Ιουνίου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση, η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου αναχώρησε από τον ναό του Αγίου στη Ρόδο για την Αξιούπολη, όπου θα αφιχθεί σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 18:30 το απόγευμα και θα παραμείνει έως την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου.

Οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν στον ναό και στους δρόμους της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, είχαν την ευκαιρία να συνοδεύσουν την εικόνα στο ταξίδι της. Η περιφορά της εικόνας ανάμεσα στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα, που γέμισε τις καρδιές των πιστών με δέος και ευλάβεια.

Η εικόνα του Αγίου Φανουρίου, γνωστή για τα θαύματά της και την πνευματική της δύναμη, θεωρείται προστάτης των χαμένων αντικειμένων και οδός προς την ανακάλυψη. Οι πιστοί απευθύνονται στον άγιο για βοήθεια και καθοδήγηση σε δύσκολες στιγμές, και η μεταφορά της εικόνας στην Αξιούπολη, προσφέρει στους κατοίκους ολόκληρης της Παιονίας, ευκαιρία να την προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη χάρη της.

Η άφιξη της εικόνας στην Αξιούπολη αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό και προσμονή από τους πιστούς, την Πέμπτη στις 18:30 το απόγευμα που θα την υποδεχθούν με τιμές και προσευχές. Η παρουσία της εικόνας στο εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου στην Αξιούπολη θα προσδώσει έναν ιδιαίτερο πνευματικό χαρακτήρα στις προσευχές και τις λειτουργίες της περιοχής, ενισχύοντας την πίστη και την ευλάβεια των κατοίκων.

Ο ναός του Αγίου Φανουρίου στην Αξιούπολη είναι ίσως ο δεύτερος παλαιότερος ναός στη Βόρεια Ελλάδα (1959) μετά τον Άγιο Φανούριο Τούμπας Θεσσαλονίκης του 1934.
Είναι σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία, που ενώνει τους πιστούς σε ένα κοινό πνευματικό ταξίδι, γεμάτο ελπίδα και αγάπη προς τον Άγιο Φανούριο.

Κάθε πρωί, θα τελείται Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα θα τελούνται διαρκώς Ιερές Παρακλήσεις και θα ευλογούνται οι Φανουρόπιτες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της θαυματουργού εικόνος, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από το πρωί στις 07:00π.μ. εως το βράδυ στις 10:00μ.μ.

Πηγή: rodiaki.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ