Άγιος Ιάκωβος, Εμφανίστηκε ολοζώντανος και θεράπευσε πάσχοντα από μακροχρόνια κατάθλιψη!

1
2809

Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 

Μαρτυρία Ρ.Γ.* Λευκωσία
Προς το τέλος του 1993, μέχρι το τέλος του 2007, ο σύζυγός μου χωρίς λόγο, ξαφνικά, έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να καταστεί ανάπηρος ψυχικά, σωματικά και πνευματικά και να περιέλθει σε αθλιωτάτη κατάσταση.

Ήταν ένας σκελετός. Η δοκιμασία αυτή κράτησε σχεδόν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, χωρίς να μπορούν οι γιατροί να κάμουν ο,τιδήποτε για να τον βοηθήσουν να καλυτερεύσει η κατάστασή του.

Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας αυτής μας είχαν εγκαταλείψει όλοι και ήμασταν μόνοι. Αγωνιστήκαμε μαζί εκείνος με την αξιοθαύμαστη υπομονή του και εγώ με την ακλόνητη πίστη μου στον Άγιο Θεό, παρακαλώντας Τον, μέσω της Άγιας Θεοτόκου και του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη να συντομεύσει αυτή τη δοκιμασία, για να γίνει καλά.

Όλα αυτά τα χρόνια, παρά το γεγονός ότι είχαμε και πολλές άλλες σοβαρές δοκιμασίες, δεν αμφιβάλλαμε, ούτε ανησυχούσαμε για το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, διότι ο Άγιος Σιλουανός είπε, «πάσχουμε μόνο μέχρι να ταπεινωθούμε και μετά οι θλίψεις αυτόματα εξαφανίζονται».

Όποιος καταφεύγει με πίστη στον Άγιον Θεόν, είναι αδύνατον να φύγει από κοντά
του ντροπιασμένος.

Και πράγματι ένα απόγευμα, τον Ιούνιο του 2007, ενώ ο σύζυγός μου εκοιμάτο, τον επισκέφθηκε ολοζώντανος ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης και του είπε: «Επαμεινώνδα αυτά ως εδώ. Η δοκιμασία σου τελείωσε, σήκω επάνω, δεν έχεις απολύτως τίποτα. Είσαι υγιής».

Και αμέσως σηκώθηκε από το κρεββάτι χαρούμενος και γεμάτος συγκίνηση, ήρθε και μου είπε το θαύμα.

Τον ρώτησα:
– Ποιος είναι αυτός ο Γέροντας που παρουσιάστηκε μπροστά σου;

Και μου λέει:.
– Δεν γνωρίζω. Φέρε μου φωτογραφίες των Αγίων που έχεις, να σου δείξω».

Εγώ ταπεινοφρόνως ομιλούσα, έχω γύρω στα διακόσια εικονίσματα στο σπίτι μου. Τα έφερα όλα. Δεν τον έβρισκε, πουθενά.

Τότε του παρουσίασα ένα βιβλίο που έχει τις φωτογραφίες του Γέροντα και μόλις τον είδε, άρχισε να κλαίει και μου λέει χαρούμενος:
– Αυτός είναι. Αυτός είναι.

Πρέπει οπωσδήποτε, του είπα, να επισκεφθούμε τον Γέροντα πάνω στην Ιερά Μονή του Όσιου Δαυίδ και μου είπε, αμέσως. Τότε αρχίσαμε τα προσκυνηματικά ταξίδια.

* Ολόκληρο το όνομα είναι γραμμένο στο πιο κάτω βιβλίο.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο, ο «Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης), Ένας σύγχρονος άγιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος», έκδοση των Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, Λίμνη Ευβοίας 2018.

pemptousia.gr/
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ