Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός με τον Σεβασμιώτατο στον Ιερό Nαό Παναγίας Φανερωμένης Κω

0
3982

Την Δ’ Κυριακή των Νηστειών του Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος, 26 Μαρτίου 2023, εψάλη ο Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον Ιερό Nαό Παναγίας Φανερωμένης Κω, με τον Ιερατικό Προϊστάμενο του ΙΝ Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Χάσικο.

Έψαλλε ο Ιεροψάλτης Ανδρέας Σταύρου και (βοηθητικά) ο Γ. Κιάρης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων -μαζί με την πολύ δραστήρια εκκλησιαστική επιτροπή- ο πρ. Αντιδήμαρχος και επί πολλά χρόνια επίτροπος Γιάννης Πασπαράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθελοντών παλαιών πολεμιστών και απογόνων Ματθαίος Καζαμίας, ο επί πολλά χρόνια Πρωτοψάλτης του ΙΝ και της Ιεράς Μητροπόλεως Γιώργος Καματερός, ο Αρχιμουσικός Νίκος Γκαναβούρας και αρκετοί προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος για άλλη μια φορά μίλησε πολύ παραστατικά και διδακτικά με αφορμή τους κατανυκτικούς ύμνους,  ειδικά για το φωτεινό χαμόγελο το οποίο παρουσιάζονται στην Ορθόδοξη Αγιογραφία (του Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και άλλων Αγίων μας) κάνοντας μνεία τόσο στον μακαριστό π. Ανανία Κουστένη όσο και στον Άγιο Πορφύριο τον οποίο ευλαβείται πολύ ο π. Νεκτάριος που έχει επίσης μόνιμα -όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος- το απαλό και ταπεινό του χαμόγελο.

Ο π. Νεκτάριος ευχαριστώντας θερμά τον Σεβασμιώτατο για τις ευχές και την ευλογία του, του επέδωσε μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα του Αγίου Πορφυρίου -επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Σεβασμιώτατος  ήταν μέλος της Ιεράς συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου που υπέγραψε την Αγιοκατάταξη του Οσίου Πορφυρίου- με την ευκαιρία της συμπλήρωσης μεθαύριο 28 Μαρτίου, 14 ετών από την ενθρόνισή του στην Ιερά μας Μητρόπολη, ευχόμενος έτη πολλά και ευλογημένα.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ