Αικατερίνη Σώκιαλη: Η φωνή της Φάτνης

1
1119

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ

«Λύτρωσιν απέστειλεν Κύριος τω λαώ αυτού»

«Γεύσασθε και ίδετε ότι Χριστός ο Κύριος»

Ποιος δεν γνωρίζει το όνομα Χριστός;

Αλλά και ποιος γνωρίζει το πρόσωπο Χριστός;

Μας φωνάζει: « ελάτε δοκιμάσετε με, μάθετε την επί γης ζωή μου , μάθετε τι σας ζητώ, πιστέψετε  με και τότε θα με αγαπήσετε και σίγουρα ο δρόμος σας  θα είναι πιο φωτεινός».

Ευκαιρία οι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων . Ας τρέξουμε στην φάτνη της Βηθλεέμ. Ας ακούσουμε την φωνή της. Πόσα μυστήρια ακατάληπτα και στους ανθρώπους και στους αγγέλους δεν θα μας πει, αλλά και πόσα μηνύματα .

Αφήνουμε τα  ακατάληπτα και ασύλληπτα μυστήρια . Αυτά είναι αποκλειστικότητα μόνο του Θεού.

Ας πιστέψουμε , ότι αφού ο τριαδικός Θεός μας, είναι πάνσοφός , διαλέγει πάντα τον πιο σοφό τρόπο  για την σωτηρία μας . Μένουμε στα μηνύματα, Ας τα προσέξουμε είναι πολλά που ως οδοδείκτες θα μας οδηγήσουν στην συνέχεια της ζωής μας .

Σταματάμε στους τρείς μάγους της Περσίας, στους τρείς δηλαδή σοφούς αστρολόγους ειδωλολάτρες απόγονους του μάντεως Βαλαάμ που 1400 χρόνια προ Χριστού , έλεγε «βλέπω τον Μεσσία και αναγγέλλω τον ερχομό του».

Άρα τον Μεσσία δεν τον περίμεναν μόνο οι Ιουδαίοι, αλλά και οι ειδωλολάτρες . «Είδομεν τον Αστέρα Αυτού εν τη Ανατολή και ήλθομέν  Προσκυνήσαι Αυτόν» είπαν οι τρείς μάγοι.

Μόλις είδαν το διαφορετικό υπερφυσικό αστέρι , πίστεψαν πως κάτι πρωτάκουστό κοσμοϊστορικό γεγονός συνέβη. Και τότε χωρίς καμιά αμφιβολία , χωρίς να σκεφτούν τους κινδύνους του μακρινού αγνώστου ταξιδιού, ξεκίνησαν με τις αργοκίνητες καμήλες τους , με οδηγό μόνο το αστέρι. Εκατοντάδες  χιλιόμετρα διήνυσαν για ένα περίπου χρόνο.

Τι χαρά σαν έφτασαν στα Ιεροσόλυμα. Αλλά και τι απογοήτευση όταν χάθηκε το αστέρι, και στην ερώτηση τους «Που εστίν ο Βασιλεύς των Ιουδαίων» δεν γνώριζαν ούτε οι άρχοντες , ούτε οι απλοί πολίτες , για να τους πληροφορήσουν.

Δηλαδή χαμένοι όλοι οι κόποι τους; Αλλά όχι συνεχίστε, μην σταματάτε, προχωρείτε  θαρραλέα τους  φώναζε η βεβαιότητα τους, η ελπίδα τους και η πίστη τους.

Και να πάλι το αστέρι

Γεμάτοι χαρά έφθασαν . Γονάτισαν , προσκύνησαν το θείο Βρέφος , προσφέροντας  Του , τα τρία συμβολικά δώρα τους: Σμύρνα, Χρυσό και Λίβανον ( Άνθρωπος, Βασιλεύς, Θεός) .

Ο καθένας μας , ας πάρει τα μηνύματα από τους μάγους, και με οδηγό την Αγία Γραφή, την Ιερά Παράδοση και το θαυμαστό δημιούργημα της φύσης, ας οδηγηθούμε στον Σωτήρα Χριστό , Τον γεμάτο αγάπη και στοργή, και  ας πιστέψουμε ότι τα Χριστούγεννα, είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τα φωτάκια, τα δέντρα , τα δώρα.

Είναι η φωνή της ελπίδας και της σωτηρίας μας

Είναι η σάλπιγγα της νίκης

Είναι η φωνή του Ουρανού.

 

Καλά Χριστούγεννα

Αικατερινη Σώκιαλη

 

 

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΑ ΕΜΠΌΔΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ