ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο εσπερινός του Αγίου Ιωάννου στην πόλη της Κω | Μια παλιά διδακτική ιστορία από τον καθηγητή κ. Γ. Σακέλλη

1
1776

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

 

Με πολλούς προσκυνητές από την πόλη της Κω εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου και Βαπτιστού στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη, της ενορίας Αγίου Νικολάου Κω, στην περιοχή του Αγ. Νεκταρίου.

Το εσπερινό τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Καματερος ένώ έψαλλε ο χορός ιεροψαλτών υπό τον καθηγητή και πρτοψάλτη κ. Γεώργιο Σακέλλη (Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος, Νικόλαος Παπαθωμάς, Ιωάννης Βαμβακά, Βασίλης Παπαδόπουλος).

Ο αγαπητός καθηγητής κ. Γεώργιος Σακέλλης μας εξηγεί γιατί η ημέρα της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού είναι μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία μας, ημέρα απολύτου νηστείας όπως η Μεγάλη Παρασκευή (εκτός αν τύχει να είναι ημέρα Σάββατο ή Κυριακή όπως φέτος, οπότε επιτρέπεται η κατάλυση οίνου και ελαίου), ενθυμούμενος μια παλιά διδακτική ιστορία πίστης από τα χρόνια του παππού του Ηλία, στην Αντιμάχεια:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ