Λειψοί: Η εορτή της Παναγίας του Χάρου (χωρίς περιφορά!!!) με Α. Στεφανή, Β. Υψηλάντη, Α. Γιαννικουρή, Ταξίαρχο-Αστυνομικό Διευθυντή (ΦΩΤΟ)

3
785
Παρουσία του Υφυπουργού Έθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη, του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Θεμέλαρου, του πολιτευτή Αντώνη Γιαννικουρή, του Αστυνομικού Διευθυντή Β. Δωδεκανήσου κ. Θάνου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή όπως αναφέρεται από τον λαό μας για «τα εννιάμερα της Παναγίας». Λόγω των περιορισμών της πανδημίας, δεν τελέσθηκε περιφορά και δεν πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πανηγύρι.
  
 
Η Παναγία του Χάρου
Η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας του Χάρου, βρίσκεται στην Ελλάδα, σε ένα ταπεινό βυζαντινό εκκλησάκι που έχτισαν στους Λειψούς το 1600 μοναχοί από την Πάτμο. Το ονόμασαν «Παναγία του Χάρου» εξαιτίας του κειμηλίου που φιλοξενούσε. Μια εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά τον Χριστό στην αγκαλιά της όπως συνηθίζεται, αλλά τον Σταυρό με τον Ιησού επάνω του. Είναι μια μοναδική απεικόνιση που δείχνει τον θρήνο της μητέρας και το μαρτύριο που πέρασε παραλαμβάνοντας το παιδί της νεκρό ύστερα από ένα απίστευτα σκληρό και ατιμωτικό μαρτύριο.

Το θαύμα με τα λουλούδια, που ανθίζουν

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τον Απρίλιο του 1943 μια νεαρή κοπέλα, τοποθέτησε στην εικόνα της Παναγίας λευκούς κρίνους ως προσφορά στην Παναγία. Κανείς δεν γνωρίζει τι ήθελε να ζητήσει εκείνη την ταραγμένη περίοδο από την Παναγία. Με το πέρασμα των ημερών, όπως ήταν φυσικό οι κρίνοι μαράθηκαν. Τρεις μήνες μετά, τον Ιούλιο του 1943 κάποιοι επισκέπτες διαπίστωσαν πως οι μαραμένοι κρίνοι είχαν αρχίσει να πρασινίζουν και ουσιαστικά να ξαναζωντανεύουν. Στις 23 Αυγούστου, οπότε και γιορτάζει ο συγκεκριμένος Ναός οι κρίνοι είχαν νέα μπουμπούκια. Άνθρωποι που επισκέπτονται το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν την ξεχωριστή αυτή εικόνα της Παναγίας, λένε πως το θαύμα αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

Βίντεο: ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος στη Δημοτική τηλεόραση Κω για τον φετινό εορτασμό:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝΕ…. ΝΑ ΤΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΑΛ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΑΔΕΙΑ!!!!! ΣΤΟ ΗΜΙΚΛΕΙΕΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΞΕΜΑΣΚΩΤΟΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ…..Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ…….

  2. Ούτε σαν τους διοργανωτές της περιφοράς της Αμαλ δεν είστε.Αντι να σηκώσετε λίγο ανάστημα. Ίχνος ντροπής!

  3. Το ότι μας έβγαλε έξω ο Βαρθολομαίος. Εμάς που την λατρεύουμε κ ερχόμαστε 40 χρόνια κ την ξενυχτάνε;;;; ο μαγγος που αντί να μας αγκαλιάσει δως του φιγούρα κ ότι του κάναν οι πολιτικοί;;; τι. ;;;μη κολλήσουν παντως δεν φοβήθηκαν όταν τρώγανε τις ψαρουκλες…. Η ή αισχροκερδια του…..;;;;… Κ που μας κάνετε έτσι δεν πειράζει. Ε.
    Μονο για την Παναγία μας ερχόμαστε. Εσείς έρχεστε κ παρερχεσται… Α κ μη ξεχάσω κ την καλή κυρα… Που κάνει αγγαρεία ενώ πληρώνεται….. Σας βλέπει η παναγια να είστε καλά κ του χρόνου θα φέρουμε κ νερό να ριχνουμεστην τουαλέτα
    …..
    Αν την ξεκλειδώσετε κ δεν τρέχουν οι πιστοί στα Χωραφια…… Ένας έχει μεγάλη αξία. Αλλά δεν ασχολείται μαζί σας……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ