Συνταγές από τον ξακουστό Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους μοναχό Νικήτα, προσφορά με τον Ελεύθερο τύπο της Κυριακής 22 Αυγούστου 2021.
Το διακόνημα του μάγειρα στο Άγιον Όρος (Πεμπτουσία)
Νικήτας Μοναχός, Γέροντας Ιερού Κελλίου Παναγίας Πορταΐτισσας Καψάλας
Ο Γέροντας του Ιερού Κελλίου Παναγίας Πορταΐτισσας Καψάλας Μοναχός Νικήτας μιλάει για την αγιορείτικη φιλοξενία και μαγειρική. Ας σημειωθεί ότι το φαγητό στο Άγιον Όρος τρείς φορές την εβδομάδα είναι ανέλαιο, καθώς και κατά τις τεσσαρακοστές. Επισημότερο μαγείρεμα ετοιμάζεται στις πανηγύρεις των Ιερών Μονών, συνήθως με ψάρι, για την ανάπαυση των αδελφών και των προσκυνητών από την αγρυπνία.
Η τοπική εκκλησία έχει πολλά κενά γιατί δεν έρχονται τα δικά μας παιδιά στον τόπο τούς
Καλο παληκαρη δυνατος ζει στο ετημοροπο κελι του