ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Στον Ασώματο Ασφενδιού για την 1η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ | Η συγκινητική ιστορία με εμφάνιση της Παναγίας στο Άγιο Όρος

0
2228

Στον ΙΝ Ασωμάτου Ασφενδιού χοροστάτησε απόψε Κυριακή 1η Αυγούστου, στην πρώτη Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο με τον π. Σακελλάριο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Έψαλλαν ο πρωτοψάλτης του ιερού ναού Ιωάννης Κουτσουράης και οι αδελφές Ειρήνη και Μαρία Χατζημιχαήλ.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβη τον περασμένο αιώνα με αληθινή φωτογραφία που υπάρχει μέχρι σήμερα με εμφάνιση της Παναγίας στο Άγιον Όρος το 1903.

21/8/1903: Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος – Άγιον Όρος. Η πιο κάτω φωτογραφία είναι του 1903. Δόθηκε το 1997 από το αρχείο του Μοναστηριού, εδώ στο Άγιον Όρος, στη Δημοσιότητα. Βγήκε σαν αναμνηστική φωτογραφία ενός παλιού εθίμου:

Να δίνεται από το Ρώσικο μοναστήρι στους φτωχούς κελλιώτες Μοναχούς, ελεημοσύνη. Από την επόμενη χρονιά όμως αποφασίσθηκε να μην ξαναδοθεί ελεημοσύνη, διότι τα αποθέματα του Μοναστηριού είχαν ελαττωθεί. Σε αυτό, ίσως, συνετέλεσε η άσχημη κατάσταση στη Ρωσία, η οποία μείωσε τις δωρεές Ρώσων στο Μοναστήρι.

Ο Μοναχός Γαβριήλ επρόκειτο να φωτογραφήσει για τελευταία φορά, σε ανάμνηση, το γεγονός αυτό της ελεημοσύνης. Τότε όμως παρατήρησε μόνο αυτός, να κινείται κατά τρόπο θαυμαστό ανάμεσα στους πατέρες μία γυναίκα.

Φωτογράφησε λοιπόν τη σκηνή και τη γυναίκα που μόνο αυτός έβλεπε, η οποία αποτυπώθηκε και πάνω στο φωτογραφικό χαρτί μέσα σε μία λάμψη (στα αριστερά της φωτογραφίας).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ