ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα η εορτή & η λιτανεία της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην ΙΜ Αγ. Νεκταρίου Κω | κ. Ναθαναήλ: Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να πάθει κάποιος είναι να πιστέψει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους…

1
2987

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εντός της Ιεράς μονής του Αγίου Νεκταρίου Κω.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Αρχιμανδρίτες π. Νεκτάριος και π. Ιωακείμ, ο Ιεροκήρυκας της ιεράς Μητροπόλεως.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη – καθηγητή Γ. Σακέλλη και τον επίσης Πρωτοψάλτη Μ. Ανδρέου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας και των ιερών λειψάνων, με στάσεις για το καθιερωμένο Τρισάγιο στους τάφους του μακαριστού Μητροπολίτου Ναθαναήλ του Α’ και της γερόντισσας Μαριάμ.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε τον επικίνδυνο φαινόμενο που παρατηρείται στις μέρες μας να θέλουν να Θεολογήσουν οι άνθρωποι εκτός εκκλησίας «Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος μπορεί να θεολογήσει μόνος του. Γι αυτό εξ άλλου αναφέρεται και στη γραφή ‘ουαί τω ενί’, αλίμονο στον ένα. λειτουργούμε ως εκκλησία. Η εκκλησία έχει μια απέραντη υπομονή. Οι Οικουμενικές σύνοδοι μετά από προσευχή, νηστεία και αγώνα καθορίζουν τα της εκκλησίας. Μάλιστα αν ανατρέξουμε στην ιστορία η πρώτη Οικουμενική σύνοδος δεν επικύρωσε τις αποφάσεις της. Η δεύτερη Οικουμενική σύνοδος τα επικύρωσε μετά από πολύ καιρό. Ήρθε δηλ. ο χρόνος ώστε να καταλαγιάσουν τα πάθη, να λειτουργήσει η προσευχή και να είναι η παρουσία του Θεού εντονότερη. Ας μην είμαστε βιαστικοί. Περιμένουμε. ‘Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος. Αμήν. Περιμένουμε, προσδοκούμε μέσα στην εκκλησία να γίνει η Δευτέρα παρουσία όποτε ο Θεός το ορίσει. Αλλά μερικοί από τους ανθρώπους γύρω μας θέλουν να κάνουν τη Δευτέρα παρουσία τώρα. Θέλουν να βάλουν τον δεσπότη που δεν είναι της αρεσκείας τους στην κόλαση, τώρα. Δεν θα γίνει αυτό τώρα. Θα γίνει όταν ο Θεός θα κρίνει ζώντας και νεκρούς. Μην γινόμαστε λοιπόν κριτές και επικριτές, θεωρώντας μάλιστα τους εαυτούς μας μέλη πιστά. Γιατί, δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό που μπορεί να πάθει ο άνθρωπος, πιστέψτε με, από το να πιστέψει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους. Αν κάποιος πιστέψει έστω και μια ελάχιστη στιγμή ότι είναι καλύτερος από τον άλλον, εκείνη την ώρα χάνει τον Παράδεισο… Και μόνο ένας τρόπος υπάρχει να γυρίσει πίσω. Η μετάνοια, η εξομολόγηση και η ένωση με τον Χριστό διά του Αγίου Ποτηρίου. Ας είμαστε προσεκτικοί και ας κάνουμε πολλή προσευχή για τους άλλους.»

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, γερόντισσα Ευπραξία και όλες τις μοναχές για τις θερμές προσευχές τους και την πνευματική υποστήριξη του νησιού μας, πέραν όλων των άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων τους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όπως και χτες μετά τον εσπερινό, προσφέρθηκαν γλυκίσματα μαζί με τον άρτο σε όλους τους προσκυνητές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μια λιτανεία. Τώρα που είπα λιτανεία θυμηθείτε: lockdown για Τηνο και Παροικιά (Εκατονταπυλιανή) το δεκαπενταύγουστο. 100%

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ