Ηγέρθη ο Κύριος όντως! Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη

1
1020

ΗΓΕΡΘΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΝΤΩΣ(ευαγ.Λουκάς . υδ 34)

Πραγματικά αναστήθηκε ο Κύριος.

Χριστός Ανέστη ψάλλεται με ενθουσιασμό απ όλους  τους πιστούς .

Χαρά και αγαλλίαση  επικρατεί παντού.

Άγγελοι και άνθρωποι συνεορτάζουν  .

Αυτό το συγκλονιστικότερο γεγονός της Ανάστασης του Χριστού, καμιά υγιής λογική δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Όσο και αν ο φθόνος και το μίσος των πονηρών αρχόντων μηχανεύεται πολύ χονδροειδή ψέματα, για να συκοφαντήσει το κοσμοσωτήριο αυτό γεγονός  π.χ. ότι οι μαθητές του Χριστού έκλεψαν το σώμα Του όταν οι φύλακες Ρωμαίοι στρατιώτες κοιμόντουσαν ,  διαψεύδονται από την συνέχεια αφού  οι στρατιώτες δεν τιμωρήθηκαν ποτέ παρά την αυστηρότητα του Ρωμαϊκού Δικαίου!

Ο Κύριός όντως ηγέρθη

Οι φοβισμένοι, άτολμοι, δύσπιστοι μαθητές Του, όταν μετά τις αλλεπάλληλες επί 40 ημέρες εμφανίσεις του Αναστάντα Χριστού, σε διάφορα μέρη, διάφορες συνθήκες, διάφορα πρόσωπα, βεβαιώθηκαν,   τότε με δύναμη και θάρρος διαλαλούσαν και μιλούσαν παντού: «Αυτό που είδαμε με τα μάτια μας , αυτό που ακούσαμε με τα ίδια τα αυτιά μας , αυτό που ψηλαφίσαμε με τα χέρια μας, αυτό και θα επαναλαμβάνουμε (Ιωάννου α, 1,3). Μάλιστα αυτό το κήρυγμα τους το επισφράγισαν με το μαρτυρικό τους θάνατο!

Ο Κύριος όντως Ανέστη

Ανέστη τριήμερος , θριαμβευτής και εκμηδένισε τελείως το κράτος του θανάτου. «O θάνατος του Κυρίου, τον θάνατον εθανάτωσε»τγσ αναφέρει ο Ιερός Χρυσόστομός . Και ο Απόστολος Παύλος λέει: «Που σε θάνατε το κέντρο; Που σου Άδη το νίκος;  Χριστός εγερθείς εκ νεκρών , απαρχή των κεκοιμημένων  εγένετο».

Και πάλι ο Ιερός Χρυσόστομός λέει: «Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες. Ανέστη Χριστός και χαίρουσιν Άγγελοι. Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται.  Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς εν τω μνήματι»

Γι αυτό χαρμόσυνα η εκκλησία μας   ψάλλει: « αύτη η κλητή και αγία ημέρα, η μία των  Σαββάτων, η βασιλίς και κυρία  εορτών, εορτή και πανήγυρις εστίν πανηγύρεων»

Ας πανηγυρίζουμε λοιπόν και εμείς την αιώνια νίκη και ας εξαγγέλλουμε παντού την μεγαλειώδη ομολογία των αποστόλων, «Ηγέρθη ο Κύριος όντως» και ας μας εμπνέει το αγωνιστικό πνεύμα της υπέρτατης  θυσίας, για να θριαμβεύουμε εναντίον  της αδικίας, της αμαρτίας και της κακοδαιμονίας. Τότε μόνο θα ανορθωθεί η ανθρωπότητα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ- ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Αικατερίνη Σώκιαλη

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ