ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και η σημασία της με τον Σεβασμιώτατο στον ΙΝ Αγ. Αθανασίου & Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι

3
2700

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο, 28 ημέρες πριν το Πάσχα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία λειτουργία στον ΙΝ Αγίου Αθανασίου & Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι, με Ιερουργό τον εφημέριο του ιερύ ναού π. Αναστάσιο Γιώτη και Ιεροψάλτη τον κ. Τρύφωνα Γεωργίου με την πολύ όμορφη χορωδία του με τις μικρές αγγελικές φωνούλες.

Παρών ήταν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς.

Για την μεγάλη εορτή και τη σημασία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως μίλησε ο Σεβασμιώτατος:

Οι άγιοι Πατέρες όρισαν, καταμεσής της αγίας Τεσσαρακοστής να προσκυνείται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου, για να λαμβάνουν οι πιστοί από αυτόν χάρη και δύναμη.

Η σωματική κόπωση της νηστείας και η ψυχική νωχέλεια του πνευματικού αγώνα είναι δυο βασικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να αναστείλουν τη νηπτική πορεία του πιστού. Η αγιαστική δύναμη του Σταυρού είναι το αντίδοτο σ’ αυτή την κατάσταση.

Ο Σταυρός του Χριστού, εκτός από θείο σύμβολο της Εκκλησίας μας, έχει και ηθική σημασία για τον κάθε πιστό. Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του Σταυρό στο Γολγοθά, φορτωμένος τις ανομίες ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους, έτσι και ο πιστός του Χριστού, φέρει αυτός τον προσωπικό του σταυρό, τον αγώνα για σωτηρία και τελείωση.

Γι’ αυτό η αγία μας Εκκλησία αφιέρωσε την Κυριακή αυτή στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσυ κρατα την επιστημη σου για εσενα και μην τα βαζεις με τα αγια των αγιων.Σε παρακαλω πολυ μην χλεβαζεις τον Χριστο μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ