Κορονοϊός – Κάλυμνος: Δίμηνη αργία σε ιερέα που δεν τηρεί τα μέτρα και κλείσιμο του ναού

14
3352

Σε δίμηνη αργία έθεσε  ο μητροπολίτης Λέρου κ. Παϊσιος τον ιερέα  Μιχαήλ Κουκουβά   γιατί δεν τηρεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση  του κορoνοϊού. Μάλιστα αποφάσισε να κλείσει ο ναός επ΄ αόριστον ενώ ενημέρωσε σχετικά και την αστυνομία για την απόφαση.

Ο ιερέας ανήκει στον ναό του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου και είχε δεχτεί προειδοποιήσεις  αλλά όπως αναφέρεται στην επιστολή που του απέστειλε ο δεσπότης «δείχνει απειθής προς τους Νόμους του Κράτους σε ότι αφορά τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Σε έντονο ύφος ο κ. Παϊσιος αναφέρει: «Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πολλά προβλήματα  σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορονοϊού. Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, ως κληρικός της μητροπόλεως, δεν συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επί της γής».

Ο μητροπολίτης εκτός της αργίας έκλεισε και τον ναό: «Μετά πολλής λύπης σου ανακοινώνω ότι, ο ενοριακός ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου κλείνει επ΄ αόριστον και εσύ τίθεσαι σε δίμηνη αργία.  Ταύτα σου ανακοινώνω ότι με πόνο ψυχής, διότι δεν θα ήθελα να φτάσω ως πνευματικός προϊστάμενος σου σε τέτοιες αποφάσεις. Ζητώ από τον ευσεβή Καλυμνιακό λαό και ιδιαιτέρως από  τους ενορίτες  του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου την κατανόησή τους , λόγω της απείθειας του ανωτέρω κληρικού να υπακούσει τους νόμους του κράτους».

Στην «απολογία του» προς τους πιστούς επισημαίνει: «Δεν είναι στην προθέση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς ,αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα , τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται  στον χώρο της τοπικής Εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού .Ταύτα προς γνώση  και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους νόμους της Πολιτείας  και των ταπεινών υποδείξεων».

Τέλος , γνωστοποιεί σε όλους  ότι η επιστολή του προς τον ιερέας εκτός του ιερού κλήρου  κοινοποιείται  στον διοικητή του Α.Τ στον Λιμενάρχη Καλύμνου στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας  και τις άλλες τοπικές αρχές.

Με απόφαση του Μητροπολίτη κ. Παϊσίου κλείνει επ’ αόριστον ο Ενοριακός ΙΝ Αγίου Αθανασίου Καλύμνου, ενώ τίθεται σε δίμηνη αργία ο εφημέριος

Με επιστολή του ο Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας  κκ. Παϊσίου προς τον Ιερέα π. Μιχαήλ Κουκουβά εφημέριο του  Ενοριακού ΙΝ Αγίου Αθανασίου Καλύμνου κάνει γνωστή την απόφαση του να κλείσει  επ’ αόριστον τον Ιερό Ναό

Επίσης θέτει τον ιερέα σε δίμηνη αργία

Δείτε αυτούσια την επιστολή του Μητροπολίτη

kalymnos-news.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

    • ανωνημε καλα κανεισ και παραμενεισ ανωνημοσ. εισαι μεγαλοσ αντιχριστοσ ιδιος με τον <> και τυσ ομοιουσ του. ολοι σασ θα εισπραξετε την οργη του θεου. ηλιθειοι που τα βαλατε με τον θεο, εκτοσ του δεσποτη ευθυνη ενωποιον του θεου φερουν και αυτοι που στηριζουν τον δεσποτη καθωσ επισησ και ολοι οι θπολοιποι ιερεισ που δεν αντιστεκοντε.

    • Ότι και να πω είναι λίγο και το Χριστό οι δεσπότες τον πρόδωσαν φτου σου η εκκλησία τι σου φταίει;;;;;;;;

  1. Καλα εισαι και πολυ κουκουρουκου. Φανταζομαι οτι απο τον φοβο σου εσυ δεν πατας στην εκκλησια ουτως η αλλως. Δεν θα μου κανει εντυπωση αγαπητε Δεσποτα Καλυμνου αν μπουκαρουν οι τουρκοι αν ανεβουν τα κρουσματα…. Σκεφτητε αν ζουσε ο Άγιος Σάββας θα εκλεινε την εκκλησια? Οι γερμανοι δεν τις εκλεισαν οι ιταλοι ουτε. Χειροτεροι απο αυτους καταντησαμε. Το θαυμα του Αγιου Σπυριδωνα στην Κερκυρα το ξερετε. Φανταζομαι πως ναι μιας και ειστε απο Επτανησα. Δεν καταλαβαινω τι γινεται. Βγητε και πειτε μας ολοι οι επισκοποι που επιβαλλεται αυτα τα μετρα οτι οι εκκλησιες δεν ειναι τοποι λατρειας ιαματων ψυχω και σωματων αγιασμου. Να ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε. Οτι δεν καταφεραν οι Ιταλοι το συνεχιζετε εσεις. Αχ αυτες οι Καλυμνιες θα πιασουν παλι τις πετρες ή τα τηλεκοντρολ και το χαρτακι?

  2. Προς ξυπνά λαέ … Μάλλον κάτι σέ έχουν ποτίσει εκεί στην Κάλυμνο…ρε πλάκα Μας κάνεις εδώ μιλάμε για ένα σοβαρό ιό… βλέπε και λίγο τι πάθατε εκεί στην Κάλυμνο με τις εξυπνάδες σάς!! Και στην Κω οι εκκλησίες γεμάτες μέσα..ποιος κάνει κάτι?? Για πηγενετε λίγο σέ εκκλησίες προς βουνό πλευρά να δείτε τι γίνετε.. σέ εκκλησία στην 40 τ.μ πάνω από 30 άτομα μέσα..!! αλλά ξέχασα ο ιός δεν μεταδίδεται στους χώρους λατρείας..το θυμίαμα τον καίει!!

  3. Προς ξυπνά λαέ … Μάλλον κάτι σέ έχουν ποτίσει εκεί στην Κάλυμνο…ρε πλάκα Μας κάνεις εδώ μιλάμε για ένα σοβαρό ιό… βλέπε και λίγο τι πάθατε εκεί στην Κάλυμνο με τις εξυπνάδες σάς!! Και στην Κω οι εκκλησίες γεμάτες μέσα..ποιος κάνει κάτι?? Για πηγενετε λίγο σέ εκκλησίες προς βουνό πλευρά να δείτε τι γίνετε.. σέ εκκλησία στην 40 τ.μ πάνω από 30 άτομα μέσα..!! αλλά ξέχασα ο ιός δεν μεταδίδεται στους χώρους λατρείας..το θυμίαμα τον καίει!!

  4. όταν πείνασε ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να ακούσει τον Ιησού, ο Ιησούς δεν τους έδιωξε, πολλαπλασίασε τα ψάρια και τα ψωμιά και τους τάισε. Αυτο να έχουμε στο μυαλό μας

  5. Προς ολους αυτους που ειναι ηδη εμβολιασμενοι εγκεφαλικα απο τα μεσα μαζικης εξαπατησης δειτε την φωτογραφια του κουλη- κουλας στην Ικαρια. Τρωει αυτος τις ψαρουκλες του κι εσεις κουτοχορτο. Μπεεεεεε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ