ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κυριακή των Μυροφόρων με τον Σεβασμιώτατο στον ΙΝ Αγ. Παύλου Κω

4
770

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή

Η Κυριακή των Μυροφόρων με τον Σεβασμιώτατο να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω (με τον π. Αναστάσιο, τον π. Περικλή και τον Πρωτοψάλτη Ι. Πεταλά). Ακόμα μία Κυριακή και αμέσως μετά την Κυριακή 17 Μαΐου οι Ναοί ανοίγουν και για τον κόσμο που θέλει να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει.

Τη δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα τιμώνται οι Μυροφόρες, οι ευσεβείς εκείνες γυναίκες που παρακολούθησαν με αφοσίωση τη δημόσια δράση του Ιησού Χριστού.

Οι Αγίες Μυροφόρες επιμελήθηκαν και άλειψαν με αρώματα το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του και αξιώθηκαν να πληροφορηθούν πρώτες από τον άγγελο την Ανάστασή Του.

Προς τιμήν τους η ημέρα αυτή ονομάζεται Κυριακή των Μυροφόρων. Τιμώνται επίσης μαζί τους ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νισκόδημος.

Ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας ήταν μέλος του ιουδαϊκού συνεδρίου της Ιερουσαλήμ (βουλευτής), φίλος και κρυφός μαθητής του Ιησού Χριστού ο οποίος καταγόταν από την Αριμαθαία, μια μικρή πόλη ΒΔ΄ της Ιερουσαλήμ.

Ο Ιωσήφ πήγε στον Πιλάτο και του ζήτησε να κηδέψει το σώμα του Ιησού Χριστού. Αφού έλαβε την άδεια του, μαζί με τον Νικόδημο, επίσης κρυφό μαθητή του Ιησού, το κατέβασαν από το σταυρό το σώμα του Κυρίου, το περιέβαλαν σε σινδόνια μαζί με εκλεκτά αρώματα, το τοποθέτησαν σε λαξευτό μνημείο κι’ έβαλαν μεγάλη πέτρα πάνω στη θύρα του μνημείου.

Μεταξύ των Μυροφόρων γυναικών αναφέρονται στα Ευαγγέλια η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία του Κλωπά, μητέρα του Απόστολου Ιακώβου του μικρού, η Σαλώμη, σύζυγος του Ζεβεδαίου και μητέρα των Αποστόλων Ιακώβου και Ιωάννου, και η Ιωάννα του Χουζά, επιτρόπου του βασιλιά Ηρώδη.

Οι Μυροφόρες ενέπνευσαν πολλούς μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι προέβαλαν την αφοσίωση και τη μαρτυρία τους ως πρότυπο για το ρόλο των γυναικών στη ζωή της Εκκλησίας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν το όνομα Μυροφόρος και Μυροφόρα.

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική τηλεόραση Κω:

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ υπάρχουν τόσα μέτρα προφύλαξης για την πανδημία και στην…… οι παπάδες θέλουν κάνουν πανηγύρια και συγκεντρώσεις…
    Παρακαλώ κοιτάξτε το, είναι σοβαρό θέμα αν γίνει αυτό..

    • Επίτρεψε μου συγνώμη κιόλας.Θεωρώ το αντίθετο.Εαν ήθελαν θα έβρισκαν μια χρυσή τομή όπως σε άλλες ορθόδοξες χώρες ή όπως το ΠΑΜΕ στο σύνταγμα την πρωτομαγιά .Προτίμησαν όμως να κλειδώσουν την πόρτα να κλείσουν το μεγάφωνο και την καμπάνα.Ασε που δεν μετάλαβαν και κανέναν.Οπότε δεν μπορούν να κατηγορηθούν για μέτρα προφύλαξης κατα του Covid 19.Απεναντίας τα ποιο δρακόντεια ήταν.Χριστός Ανέστη

    • Αντε γεια ρε αντιχριστε..κατσε στα αυγα σου και βγαλτε τον σκασμο πια αν δεν γουσταρετε να φορατε στολη ολοσομη να μην σας πιανει….Αντε γιατι μας τα κανατε τσουρεκια.

  2. Ρε άντε ξεκαβαλα πιο που τα βάλατε όλοι οι άθεοι με τις Εκκλησίες! Άντε βγάλτε τον σκασμό επιτέλους……..!Εσύ άμα δεν γουστάρεις να πηγαίνεις στις Εκκλησίες κάτσε σπίτι σου και κάνε νάνι ή ότι άλλο θες…….!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ