Ρόδος: Έκαναν περιφορά Επιταφίου στην Παλιά Πόλη – Δείτε βίντεο

2
1221

Περίπου 100 άτομα ακολούθησαν τον Επιτάφιο παρά τις απαγορεύσεις

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Ρόδου παρακολούθησε από την τηλεόραση την Ακολουθία του Επιταφίου, κάποιοι συμπολίτες τους απέδειξαν ότι θεωρούν εαυτούς υπεράνω του νόμου.

Αγνοώντας εντελώς τις οδηγίες – ενώ είναι άγνωστο ακόμη πώς οργανώθηκε όλη αυτή η συγκέντρωση – περίπου εκατό άτομα έλαβαν μέρος σε περιφορά Επιταφίου.

Ρόδος - Επιτάφιος

Το συμβάν έλαβε χώρα λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ μέσα στα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης, ενώ παραμένει άγνωστο αν και πόσοι ιερείς έλαβαν μέρος αγνοώντας τις οδηγίες της Εκκλησίας.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr ένα μικρό πλήθος ανθρώπων κινείται ψάλλοντας στα δρομάκια ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής, την ώρα που το υπόλοιπο νησί είναι κλεισμένο στα σπίτια του

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» (dimokratiki.gr) σχηματίζονται τρεις δικογραφίες εις βάρος ατόμων που συμμετείχαν  σε περιφορά επιταφίου, αγνοωντας τα περιοριστικά μέτρα, χθες το πρωί στους Αγίους Αποστόλους και το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και στη δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βίντεο που δημοσιοποίησε το «Πρώτο Θέμα», μελετάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι στις τρεις περιφορές δεν συμμετείχαν ιερείς, αλλά οργανώθηκαν από πιστούς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου έχει προσαχθεί ένα άτομο, το οποίο απεικονίζεται σε βίντεο να κρατά την ελληνική σημαία, καθώς και ο ιδιοκτήτης του  Ρ/Σ Notos News, o οποίος έκανε την βιντεοσκόπηση της περιφοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Προσαγωγές Χρυσαυγιτών σε εκκλησία στον Κορυδαλλό – Απαιτούσαν να γίνει περιφορά Επιταφίου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι απαράδεκτα πράγματα είναι αυτά;;;; που βρισκόμαστε;;; τι δεν κατάλαβαινουν; μονο αυτοί είναι πιστοί;;; έτσι.. Για την αντίδραση και μόνο;;; μείνετε σπίτια σας.. Πρέπει δηλαδή να συμβεί κάτι άσχημο σε σας για να το καταλάβετε;;; έλεος!!!!!

  2. Το αστειο είναι ότι αυτά και καποια αλλα ανθρωπάκια το παιζουν πιστοι.λοιπον…ποιος ορισε το πως γιορτάζουμε το Πασχα;Ξερετε;Καποια Ιερα συνοδος.Ιερα συνοδος που φετος ειπε ότι θα το γιορτάσουμε αλλιως.Τι ακριβως δεν καταλαβαίνετε;Μηπως ειπε ο Χριστος πως θα γιορτάζουμε ;Είναι για λυπηση παντως και όχι για βρισιμο το ότι 2020 υπαρχουν διπλα μας τετοια….οντα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ