ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Ο Πρώτος και ο Μεγάλος Αγιασμός (γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

0
509
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΩ Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ.

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια, έγινε η τελετή του Πρώτου Αγιασμού σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, μαζί με την Κυριακάτικη ΄Θεία Λειτουργία. 

Βρεθήκαμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου Κω και παρακολουθήσαμε τον Πρώτο Αγιασμό των υδάτων, από τους ιερείς παπά Περικλή Κιάρη και παπά Σταύρο Διακοπαναγιώτη.

Ο Πρώτος Αγιασμός, τον οποίο μπορούμε να πιούμε όπως και των Μεγάλο (καλό είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να πίνουμε καθημερινά λίγο μόλις ξυπνάμε, όπως και να έχουμε φυλαγμένο λίγο αντίδωρο από την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία) αφορά επίσης το Αγιασμό των κήπων, χωραφιών, κτημάτων, καθώς και των ζώων, από τους γεωργοκτηνοτρόφους. Επίσης με τον Μικρο Αγιασμό ραντίζουμε τον χώρο γύρω από το σπίτι, αναμένοντας τον ιερέα της ενορίας, να μας Αγιάσει το σπίτι.

 Μετά το πέρας του Αγιασμού, μοιράσθηκε σε μπουκάλια ο Μικρός Αγιασμός, καθώς και βασιλοπιττάκια στους πολυπληθείς προσκυνητές, που παρακολούθησαν μαζί με την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και την τελετή του Πρώτου ή Μικρού Αγιασμού.. Ξανθίππη Αγρέλλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ